След предателството: Светльо Витков публично зачеркна Мицов! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/sled-predatelstvoto-svetlyo-vitkov-publichno-zacherkna-micov-vizh-tuk/51367 Goreshto.net
След предателството: Светльо Витков публично зачеркна Мицов! (виж тук)

Светльо Витков публично се отрече от Венци Мицов!

След като приятелят му и колега Венци Мицов отиде в редиците на Слави Трифонов, Светльо Витков публично се отрече от него и отношенията им. Преди часове фронтменът на Хиподил написа следното:

"Като лидер на ПП Глас Народен съм длъжен да направя изявление по повод присъединяването на члена на изпълнителния съвет на партията – г-н Венцислав Мицов към екипа на Слави Трифонов.

От 2013 г. съм лидер на Глас Народен и нося цялата политическа отговорност както за всяко решение, действие или позиция на партията, така и непряко за поведението на всеки член или структура в нея. Понесох всички клевети, обвинения, грешки, удари и мръсни номера, без да прехвърлям вина другиму, с ясното съзнание, че го правя заради целостта и просперитета на организацията. Най-лесно е да си измиеш ръцете с някого, но това не е поведение на лидер. От друга страна като партия на свободната воля, не съм издавал заповеди и не съм изисквал сляпо подчинение. Освен в критични моменти. Също така не съм си позволил да правя „мръсни номера” на враговете, както и да се моля, а и да целувам нечии ръце, за да бъде постигнат успех. Вярвам, че достойнството не е празна дума! Партньор при справедливи условия – може би, но слуга – никому!

Днес съм длъжен да се разгранича рязко от действията на г-н Венцислав Мицов. Разбирам, че в момент на криза всеки човек търси възможност да осигури прехраната си и тази на семейството си, но не мога да приема „склоняването на глава” пред хора, които многократно са замесвали името на партия Глас Народен и моето в неоснователни обвинения и целенасочена злонамереност.

Казано просто: Можеш да се правиш на пънкар и да отидеш на служба на чалгата, когато си свободен творец, търсещ прехрана, но когато се обявяваш за радетел на демокрацията и особено културата, а и се заявиш като политик зад определена гражданска позиция – при това в ръководството на конкретна партия, такова поведение считам за унизително към всички членове и симпатизанти на Глас Народен. Може би г-н Мицов не си дава сметка, че откакто се появи Глас Народен, опитите да бъде унищожена партията не са спирали, предполагам, защото не е поемал отговорността. За този пореден удар, идващ от действията му, без значение дали от глупост, от безпаричие или планиран от новите му работодатели, АЗ няма да нося вината! Нито ще мълча с надежда, че хората няма да го видят или ще забравят. Камо ли пък да ме откаже да продължа. Уважавам опонентите и враговете си, но вярвам в достойнството и упоритостта.

Желая успех на г-н Мицов в новото начинание. Глас Народен продължава напред. Докогато и докъдето можем!", заяви Светльо Витков.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.