След скандала! Венци Мицов: Ако знаех, че президентът е изгубил татко си, нямаше да напиша този текст!

https://goreshto.net/novini/sled-skandala-venci-micov-ako-znaeh-che-prezidentat-e-izgubil-tatko-si-nyamashe-da-napisha-tozi-tekst/51212 Goreshto.net
След скандала! Венци Мицов: Ако знаех, че президентът е изгубил татко си, нямаше да напиша този текст!

Венци Мицов отговори на нападките след скандала, който предизвика текстът му за президента!

Музикантът и общественик Венци Мицов разбуни духовете в мрежата с обръщение към президента Румен Радев. Скандалът се разрасна и това накара Мицов да публикува своята гледна точка по темата. Ето каква е тя:

"Породи се огромна дискусия относно днешния мой текст за речта на президента Радев.

Мразя да се обяснявам, но в случая ще го направя, защото ми се струва, че има неща, които не се разбраха от хората. Най-напред - не очаквах, че с тази статия ще вляза в окото на бурята, свързано с противници и привърженици на Радев. В тая битка аз не играя - бийте се, не ми пречите. Но не ме намесвайте в нея. Обърнах се към президента, защото чух речта му. И защото, за първи път от много време я намерих за лишена от конкретика. Чрез обръщението си към Радев аз се обърнах и към всички останали институции - и към абсолютния фарс сутринта с Борисов, който използва брифинг на щаба, за да хока Мангъров. И към здравния министър с неговите култови наредби, които приема, а после отменя. И към абсолютно негодния министър на културата. И да, използвах речта на Радев, за да си "говоря" с него, а чрез този разговор да пратя сигнал и да изразя своето огромно омерзение от политическата каста, която ни управлява. За това упрек за принадлежност - не към мен. Въпроси - а защо не говориш на Бойко - не към мен. В тия опорки търсете някой друг. Освен всичко имах конкретно питане към президента. Защо именно той не говори и на мен? И на моята гилдия? Президента можеше да е човека, който да стане сега, в този момент, гарант за това, че няма да позволим културата да изчезне след няколко месеца. Аз чакам това послание. От управляващите няма да го дочакам. От опозицията - също. Поне президента можеше да каже няколко думи. Но не, явно ние не съществуваме. Както и да е, за пореден път се убеждавам, че България в месец април 2020 се е превърнала в минно поле на футболни агитки - президент, управляващи, опозиция, красиво-умни, националисти, антиваксъри, вегани, 5G стопъри. В такава реалност аз няма да живея. Не ме вълнува това дали вие сте в нея и с двата крака. Единственото, за което искрено съжалявам е, че, пишейки текста не знаех, че президента днес е загубил баща си. Ако го знаех, щях да си спестя този текст. Макар, че той не е нито обиден, нито в него има нещо гадно. Това е моят грях към текста ми в Offnews днес. А сега сериозно - няма да спра да имам мнение, в каквито и минни полета да стъпвам. Не ми пука чии фенове сте и какво си мислите за мен, когато, пишейки за това, което мисля, настъпвам вашите разделителни линии. Работата на хората, които ни управляват в момента е да успеят да ни изведат на другия бряг, без да дадем жертви. И ние имаме право да ги държим отговорни. И не желая да им слушам празните приказки, а искам да ги видя как са си стиснали ръцете в момент на криза. Нали знаете, че Камю беше казал - "Ако искате да обедините хората, изпратете им чума". Е, чумата е тук. А обединението все го няма... С това ви оставям. За последен път се обяснявам като ученичка за нещата, които наистина мисля и чувствам. И ви декларирам, че, колкото и да не носи популярност, ще продължа да го правя", заяви Венци Мицов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.