СЛЕД СРЕЩА С ПРОТЕСТИРАЩИТЕ! БСП вече иска отлагане на либерализацията на електроенергия не с 1 година, а с 3! (ВИДЕО)

Въпреки това, след въпрос на “Свободно слово” от формацията признаха, че отлагането не е реално решение на проблема

https://goreshto.net/novini/sled-sreshta-s-protestirashtite-bsp-veche-iska-otlagane-na-liberalizaciyata-na-elektroenergiya-ne-s-1-godina-a-s-3-video-3/132467 Goreshto.net
СЛЕД СРЕЩА С ПРОТЕСТИРАЩИТЕ! БСП вече иска отлагане на либерализацията на електроенергия не с 1 година, а с 3! (ВИДЕО)

Въпреки това, след въпрос на “Свободно слово” от формацията признаха, че отлагането не е реално решение на проблема

“БСП ще иска отлагане на либерализацията на енергийния пазар не с една година, а с 3, както искат енергетиците.” Това обяви лидерът на червените Корнелия Нинова след среща с протестиращите.

 

“С усилията на БСП по наше искане и настояване спасихме мините и работните места на тези хора”, изтъкна тя. По настояване на левите е отпаднало и разглеждането на пътната карта за климатична неутралност, която допълнително слага кръст на въглищната индустрия.

 

 “Пак по настояване на БСП ще се отложи либерализацията. Да видим гласуването”, заяви Нинова.

 

Тя е доволна, че благодарение на столетницата токът на хората няма да поскъпне с 20% от 1 юли. “Доволни сме от финала на тази сесия”, каза още Нинова.

 

На въпрос на журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева, дали отлагането на либерализацията на пазара на електроенергия е реално решение на проблема, Драгомир Стойнев обясни: "Докато нямаме някакъв модел, по който всички да знаят какви са техните отговорности, как ще се продава тази енергия, кой ще я купува тази енергия, няма смисъл да хвърляме държавата в хаос". “Сегашното правителство не е успяло да изгради такъв модел”, по думите му, “затова не трябва да се хвърля вината върху хората”. Освен това и самите ЕРП-та нямали яснота.

 

“Ние от БСП сме способни да предложим подобен модел”, каза още Стойнев.

 

Какво още казаха от БСП, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.