Смразяваща новина за Боян Петров: Съобщиха за инцидента преди минути! (+ шерпите отказаха търсенето - СНИМКИ)

https://goreshto.net/novini/smrazyavashta-novina-za-boyan-petrov-saobshtiha-za-incidenta-predi-minuti-sherpite-otkazaha-tarseneto-snimki/50366 Goreshto.net
Смразяваща новина за Боян Петров: Съобщиха за инцидента преди минути! (+ шерпите отказаха търсенето - СНИМКИ)

Алпинистът Боян Петров претърпял инцидент на Шиша Пангма!

Изчезналият алпинист Боян Петров е претърпял инцидент на опасния връх Шиша Пангма. Това заяви в ефира на БНТ доайенът на алпинистите у нас Дойчин Василев. Думите му, разбира се, се основават на предположение. Но той е единственият, който се осмели да каже истината до настоящия момент. Дойчин Василев не скри тревогата си, че нещо лошо се е случило с Боян Петров по пътя му към върха. "Не виждам друго обяснение, освен това, че нещо е станало с него, за да не успее да се върне до палатката, която е оставил. Разстоянието от върха, от централния връх до неговата палатка, е не повече от час-два път. Абсурдно е опитен аплипист като него да не вземе това разстояние", коментира в студиото Дойчин Василев.

Според него Боян Петров е много добре подготвен физически и би трябвало да може да се справи технически с проблемите по пътя си. Но предположи, че може диабетът, от който страда, да е обърнал нещата в един момент.

"Шиша Пангма е много опасен и коварен връх. Проблемите за тези, които го изкачват, започват над 7400 метра височина. Има два варианта да се изкачиш до върха, но не знам кой от тях е избрал Боян. Лошото е, че на централния връх те чака един крайно опасен ръб", обясни Дойчин Василев. Доайенът на алпинистите обясни, че лошото време на Шиша Пангма е най-големият риск за изкачващите го. Често пъти там има ураганен вятър със снеговалеж, които са бич за алпинистите. Буквално преди минути пък жената на Петров съобщи, че шерпите отказват да предприемат търсенето, заради лошото време. В момента на Шиша Пангма е климатичен ад и въпреки предлаганото щедро заплащане, екипът не се наема да тръгне по следите му, пише агенция ПИК. Новината смаза близките на алпиниста. Жена му Радослава Ненова няма връзка с него от 29 май. Тя не крие ужаса си от изчезването на алпиниста и загубата на следите му, но не иска и за миг да си представя най-лошото. "Той е изключително добре подготвен. Той е много силен и издръжлив. Никога не сме се сбогували, когато се разделяме. Казваме си просто "довиждане". Знам и вярвам, че ще успее и този път. Моля се всичко да е наред", казва Радослава Ненова. Боян Петров

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.