Спрягат Лорер за външен министър?

Изглежда ГЕРБ ще поканят знаковото лице на ПП в кабинета си

https://goreshto.net/novini/spryagat-lorer-za-vanshen-ministar-5/135925 Goreshto.net
Спрягат Лорер за външен министър?

Изглежда ГЕРБ ще поканят знаковото лице на ПП в кабинета си

Все по-настоятелно се носи мълвата, че новият кабинет на Бойко Борисов ще е с отломки от Продължаваме промяната, а главен участник ще е ексминистърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който страшно се изпокарал с колегите си от „Промяната“, и се мълви, че дори си наел собствен екип, който да му вдигне реномето, щял да пристане на Борисов, подобно на депутати от десницата, за да може да се състави кабинет, шушука се в политическите среди.

 

Говори св, че отсега постът външен министър – най-драматичната седалка за акад. Николай Денков, била запазена именно за випускника от Тел Авив. Лорер, който е в обтегнати отношения с довчерашните си съратници от ПП и лидера Кирил Петков заради бума на Ицо Хазарта на евровота, вероятно ще приеме офертата на ГЕРБ да стане част от бъдещото управление. По този начин Борисов показва, че е готов да дели властта и с останалите партии.

За поста министър на външните работи обаче могат да проявят претенции и от „Има такъв народ“, които се очаква да са в подкрепа на бъдещото правителство. Още повече че хората на Слави имат чудесно подготвен кадър – експертът по международни отношения Димитър Гърдев. В такъв случай за Лорер е възможно да се търси друго министерство. Междувременно лидерът на БСП Корнелия Нинова, която хвърли оставка, отвори устите на депутатите си за коалиция с ГЕРБ, но при комични условия – Бойко Борисов да не е премиер. Явно защото електоратът й, значително поспаднал, няма да забележи негов аватар в нов кабинет, подиграват я социалисти. Партията е на ръба на оцеляването и Нинова се надявала предвид решението за Лорер и тя да има оправдания да участва във властта с формацията си.

 

Социалисти дори разкриват, че фурията от Крушовица искала да изчака дали ще има вот наесен, преди да се хвърли в битката за нов шеф на БСП, каквото право според устава уж няма, ала имала амбиции. Отсега депутати на левицата се тюхкат, че уставът им е потъпкан, и реално избраници като Борислав Гуцанов продължават да са десет пъти избраници въпреки документа, оплакват се от „Позитано“ 20.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.