Старец разплака България: Историята му показва жестоката истина за държавата!

https://goreshto.net/novini/starec-razplaka-balgariya-istoriyata-mu-pokazva-zhestokata-istina-za-darzhavata/49735 Goreshto.net
Старец разплака България: Историята му показва жестоката истина за държавата!

В България вече е пълно с бедни хора, които не могат да се издържат сами!

Един от старците на България може да скъса сърцето на всеки човек. Той е от София и е принуден да живее в мизерия последните години от живота си. Възрастният човек е бил видян да продава собствените си вещи насред столицата. Причината, разбира се, е липсата на пари. Дядото и жена му живеят общо с 400 лв., колкото правят сборувано техните пенсии. И двамата обаче имат доста болести и се налага да харчат по 150 лв. месечно за лекарства. Така остават само едни 250 лв. на месец, с които двамата възрастни души трябва да преживяват. Сами разбирате, че това е абсурдно. Затова старецът решил да изкара някой лев от вещите си. Някои от тях със сигурност са му особено скъпи, но няма друг избор, трябва да живее някак си. Сред продаваната стока са били забелязани множество плетени неща. Те са били изработени от съпругата на дядото, която била много добра в плетенето. Двамата имат деца, но не искат да ги товарят с проблемите си, защото и децата им не били много добре финансово. Затова предочитат да мизерстват, но сами да се справят с неволите. За тази история сигнализира мъж на име Светослав. Той е забелязал дядото и го е помолил да го снима. След това разказа пред медиите онова, което е научил за стареца и живота му. За съжаление истории като тази на въпросния старец има под път и над път в България. Държавата продължава да принуждава пенсионерите да мизерстват, въпреки че са дали почти целия си живот за нея. По последни информации минималната пенсия в България ще бъде качена скоро. Същото обаче няма да последва за останалите пенсии, които ще запазят нивото си. Ако тази тенденция се запази, има вероятност след време тези, които не са работили много, да настигнат по пенсия хора със значителен трудов стаж.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.