Страшен скандал с решение на Министерството на туризма! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/strashen-skandal-s-reshenie-na-ministerstvoto-na-turizma-vizh-tuk/51370 Goreshto.net
Страшен скандал с решение на Министерството на туризма! (виж тук)

Решение на Министерството на туризма разбуни духовете в държавата, хората скочиха!

Недомислено решение на културното министерство вбеси българите. Срещу него скочиха не само средностатистическите граждани, но и редица популярни лица от екрана. Става дума за огромната глупост българин, почивал в съседна държава, да подлежи на двуседмична карантина след завръщането си у нас. А за сметка на това чуждите туристи, пристигащи в България, да трябва да предоставят единствено подписана декларация, че са здрави. Ето как изригна по темата и журналистката Лияна Панделиева:

"Геният ИНГИ боцка под лъжичката!

Аз все нещо не съм разбрала от държавническите решения, ма я да видим: 1) Ако българин отиде във ваканция за пет дни или колкото и да са до Гърция или Турция, със завръщането си подлежи на две седмици карантина; 2) Ако грък или турчин реши да посети България (със сигурност не за туризъм по Черноморието), той прави това, като подписва декларация, че идва тук клинично здрав. И няма да е опасност за населението и затова веднага започва да си щъка свободно из държавата. Следователно: ако съм българинче с двойно гражданство - гръцко, турско, британско, американско и каквото си ща, излизам от България на почивка където ми харесва и се връщам у нас с чуждия паспорт и подписвам декларация, че съм здрава. Ако обаче изляза като българинче и се прибера като българинче, ме чакат две седмици изолация. И сега не знам: да се хиля с глас или да завиждам на всички с двойно гражданство?", изригна Лияна Панделиева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.