Страшни разкрития за месото по нашите магазини ужаси българските купувачи!

https://goreshto.net/novini/strashni-razkritiya-za-mesoto-po-nashite-magazini-uzhasi-balgarskite-kupuvachi/49847 Goreshto.net
Страшни разкрития за месото по нашите магазини ужаси българските купувачи!

Това месо, което виждате по магазините, може само да ви навреди!

На почти всяка българска маса има месо. То е отлично както за основно ястие, така и за мезе. Истината обаче е, че в него няма нищо полезно. Един от най-скъпите месни продукти у нас е телешкият суджук. Цената му е много висока, защото се счита за деликатес. Ако знаехте какво има в него обаче, надали щяхте да дадете и лев, за да го ядете.

Основното в суджуците е птиче месо, сухожилия, свински кожички, глутен и нишесте. Останалото са консерванти и какви ли не оцветители.

Дифосфатите, които се съдържат в телешкия суджук, вредят сериозно на стомаха и могат да предизвикат гадене, дори повръщане. Глутаманът пък залъгва мозъка, че иска да яде още и още, като по този начин човек пълнее неусетно, освен това забавя метаболизма. Най-страшното разкритие обаче е това за червените меса по магазините. Те са оцветени така по най-вредния начин - чрез сушени бръмбари. Една огромна част от колбасите съдържа в себе си от тези гадини, които се внасят от екзотични страни. Те идват в готов вид, за да могат веднага да бъдат включени в продуктите. Отглеждат се специално за оцветяване на месото. Най-опасното в случая е, че консумацията на сушени бръмбари може да доведе до рак на щитовидната жлеза. Тези гадинки са много вредни за бременни или кърмещи жени, като са в състояние да увредят плода. Другото страшно нещо, което може да се срещне по нашето месо, е т. нар. "суха кръв". Този продукт пристига у нас от над 20 години. Той се прави от отпадъци от истинско месо, които се пакетират и заравят в септични ями. Тази "суха кръв" по принцип е директно за боклука, но големите компании я пращат в България, където местните производители я ползват, тъй като им излиза по-евтино. Според изследванията, в страната ни 30% от саламите имат в себе си отпадъчния продукт "суха кръв". Освен това тук се внася и мас на прах, която е също много опасна за здравето. Пилешкото месо е може би най-вредното, защото в него се тъпче най-голям брой боклуци. То бива инжектирано със специални разтвори, които увеличават обема и съответно количеството му. В нашите пилета има карагенан, ксантан, саламура от фосфати, гума-гуар, цитрати и др. Допустимото количество на всички тези разтвори за страните от ЕС е между 3 и 5%, а в България то достига до 60-80%. Сами си направете извода какво месо ядем. Следващия път, когато отидете в магазина, не купувайте на сляпо!

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.