Светльо Витков се разфуча: Що за шизофрения?! (още подробности)

https://goreshto.net/novini/svetlyo-vitkov-se-razfucha-shto-za-shizofreniya-oshte-podrobnosti/50922 Goreshto.net
Светльо Витков се разфуча: Що за шизофрения?! (още подробности)

Светльо Витков изригна гневен в мрежата!

Кандидатът за политик и фронтмен на Хиподил - Светльо Витков изригна разгневен в социалната мрежа преди броени часове. Ето какво заяви той в прав текст като го цитираме дословно:

"Протести...сите на ДБ

Изборът на главен прокурор е важен акт. Всички се вълнуваме. Някои протестират срещу, други за... Най-вече обаче протестират тези, които създадоха правилата за този избор. Какво имам предвид ли? През 2014 г. служебният правосъден министър Христо Иванов предложи Висшият съдебен съвет (ВСС) да бъде разделен на две колегии - съдийска и прокурорска. Това залегна в предложената от него Стратегия за продължаване на реформата в съдебната система. През 2015 г., когато той вече е министър на правосъдието във второто правителство на Бойко Борисов парламентът прие на второ четене промени в Конституцията, предвиждащи разделяне на Висшия съдебен съвет (ВСС) на две колегии – съдийска и прокурорска. Разделението беше одобрено със 196 гласа „за“, 35 „против“ и без нито един „въздържал се“. Веднага след това обаче предложената от Иванов съдебна реформа беше отхвърлена, парламентът гласува конституционни промени, утвърждаваща "върховенство на главния прокурор" и Христо Иванов подаде оставкааа... Резултатът от прокараната от Иванов поправка във ВСС обаче е Иван Гешев. Защо? Защото благодарение на разделянето на колегиите, предложения за кандидатури за главен прокурор могат да правят не по-малко от трима от членовете на съответната колегия на Висшия съдебен съвет, както и министърът на правосъдието. След като правосъдният министър се отказа да дава предложение, изборът се сведе до 1. Иван Гешев е издигнат за главен прокурор по правилата, наложени от Христо Иванов. Излиза, че протестът на ДБ срещу избора на Гешев, е протест срещу промените прокарани от Христо Иванов?! Що за шизофрения?", изригна Светльо Витков.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.