Светльо Витков шокира: ГЕРБ подготвят партията на Слави за идните избори! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/svetlyo-vitkov-shokira-gerb-podgotvyat-partiyata-na-slavi-za-idnite-izbori-vizh-tuk/50898 Goreshto.net
Светльо Витков шокира: ГЕРБ подготвят партията на Слави за идните избори! (виж тук)

Светльо Витков изригна със скандални разкрития!

Фронтменът на Хиподил Светльо Витков направи скандални политически разкрития, а думите му взривиха мрежата. Ето какво заяви той преди броени часове:

"Изборите и балотажите приключиха.... Фандъкова остава кмет за 4-ти мандат в София. Разликата между нея и Манолова се стопи до 4%, въпреки че екзитполовете даваха повече от 10%.

Веднага след първия тур стана ясно, че в София резултатите ще се “подреждат” спрямо нуждите на ГЕРБ. Без капка съмнение ще заявя, че всички партии в София бяха “орязани”, за да се осигури мнозинството на ГЕРБ на всяка цена в Столичен общински съвет: ГЕРБ и ВМРО имат точно мнозинство - 31 гласа от 61. Част от ДБ ще подкрепя това мнозинство, а двата гласа на Сидеров и този на Бонев, няма да имат никакво значение за решенията, които ще се взимат за София. За Бонев и Спасителите започва процес на участие в управлението, без значение от поведението им, защото в края на мандата ще бъде поставен въпросът - “какво направихте?”, а отговора му е вече определен от реализацията на 1 съветник с 50 000 гласа.

Същото е и за ДБ - новото РБ. Каквито и политически “плонжове” да правят, оттук насетне са във властта. Няма да могат да обвиняват никого, освен себе си за “плаващата” си подкрепа към ГЕРБ.

Загубата на районни кметове на ГЕРБ, за сметка на ДБ, няма да промени състоянието на тези райони. Напротив. Оттук насетне районните кметове, които не са от ГЕРБ, ще се сблъскат с липсата на бюджет и до година тази липса ще се усети осезаемо от гражданите, а тези кметове ще се оправдават, но... не са избрани за това. Изводът за мен е, че на тези избори ГЕРБ се пребори да закрепи позициите си на всяка цена, а това говори много за бъдещето и за процесите вътре в партията. БСП увеличават влиянието си, но още недостатъчно, за да може да се изправят срещу ГЕРБ.

В тази предстояща битка за следващите парламентарни избори, ГЕРБ подготвят нов проект - този на Трифонов. Той ще има за цел да изиграе същата роля като на “Спаси София” на тези избори в София, само че в национален мащаб.

Колкото до Глас Народен: Постигнахме общински съветници в Пазарджик, Дупница, Добрич, Велинград, Тетевен, Троян, Белово, Петрич, Кюстендил, Златица. Не успяхме в София, Пловдив, Русе, Разград, Ловеч, Благоевград, Хасково... Наясно съм с процесите и знам, че някои от съветниците, а и цели структури на Глас Народен може да преминат в друг лагер. Според българското законодателство няма инструменти, с които да бъдат задължени да спазват партийна дисциплина. Това е и в разрез с принципите на Глас Народен: Свободна воля и свободен вход и изход от партията. В София, въпреки че сме от първите под чертата за влизане, сме преди всички други партии: НФСБ, Воля, АБВ, Д21, Възраждане... Излизайки в “нелегалност” имаме два пътя: или да се разпуснем, или да започнем подготовка за следващите избори. Аз лично избирам подготовката за следващите парламентарни избори през 2021 г. Който иска да е с мен - да заповяда, а който не - прав му път. Благодаря на всички, които дадоха доверието си за Глас Народен", заяви Светльо Витков.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.