Светльо Витков взриви с думите си за протестите! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/svetlyo-vitkov-vzrivi-s-dumite-si-za-protestite-vizh-tuk/51074 Goreshto.net
Светльо Витков взриви с думите си за протестите! (виж тук)

Светльо Витков има странно виждане за разгорелите се протестни действия в столицата!

Фронтменът на Хиподил и кандидат политик Светльо Витков взриви мнозина в мрежата с думите си за вчерашните протести. Ето какво заяви той преди броени минути:

"На протест се отива или угнетен, или предплатен, или обезводнен!

Вчера разбрах, че движение “Възраждане” на варненеца г-н Костадинов е повело протест в София, под предлог - водната криза в Перник, с искане на оставка на правителството… Да, перничани са прецкани, но проблемът е в това, че оставките не го решават. Едно е да предложиш вариант и да настояваш да се разгледа и приеме, друго е да искаш да трупаш политически дивиденти от чуждо страдание... Затова и считам, че политическите партии нямат място в граждански инициативи и протести. Политически протести се организират срещу преки решения и действия на трите власти, нарушаващи граждански права и свободи. В случая с Перник, това е или следствие на липса на административен контрол, или злоумишлено деяние, което тепърва трябва да се разследва. Протести от друго естество - не са политически и партиите нямат място в тях. Като например в протести на браншови организации, на синдикати и граждански сдружения и други. Когато граждански протести преминат в политически - се губи общественото одобрение и силата им намалява. В този смисъл понякога затова се и намесват политически партии в тях. Когато протестите се разраснат до национални, тогава партиите се включват задължително да ги „яхнат”. Колкото до кризата в Перник: считам, че най-бързото и добро решение не само за Перник, но и за всички, не е в ръцете на сегашното правителство, а по-скоро в тези на майката природа. Ако погледнем прогнозата в АccuWeather: февруари е доста безводен, но още в първите дни на март ще започне продължителен дъжд и сняг в Перник. През април ще се топят снегове... което означава, че най-късно края на март или началото на април водната криза в Перник ще приключи. 50 – 60 дни. Аналогично е с мръсния въздух в София. Каквито и мерки да предлага общината… вятър, слънце, дъжд, сняг и температура са тези, които гонят мъглата от софийска котловина. Перничани резонно търсят сметка за виновните за кризата, но в крайна сметка… най-важно е тя да приключи и да не се повтаря. Както и това да не е повод за увеличаване цената на водата за софиянци или вдигането на местни данъци и такси", взриви преди минути Светльо Витков.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.