Тази новина няма да се хареса на държавните служители в администрацията

https://goreshto.net/novini/tazi-novina-nyama-da-se-haresa-na-darzhavnite-sluzhiteli-v-administraciyata/51640 Goreshto.net
Тази новина няма да се хареса на държавните служители в администрацията

Служителите в държавната администрация със сигурност няма да са доволни от това

[caption id="attachment_18852" align="aligncenter" width="365"]Лоша вест за заплатите на служителите в държавната администрация Лоша вест за заплатите на служителите в държавната администрация[/caption] Последствията от пандемията застигнаха и служителите от държавната администрация. Кризата, причинена от коронавируса, засегна и тях. За трети пореден месец служителите в държавната администрация ще получат единствено основните си възнаграждения, посочени в трудовите им договори. Останалите допълнителни средства, преразпределяни към тях са орязани. Без това заплащане ще останат служителите в министерствата и останалите държавни органи, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на „Монитор“. Мярката е наложена с цел спестяване на средства на хазната заради ситуацията с COVID-19. По предложение на Бойко Борисов през април чиновниците са получили максимално свити заплати. Най-рано през юли те ще имат възможността да получат допълнителни бонуси, които се начисляват през тримесечие. Все още не е ясно дали тази мярка ще се запази и през втората половина на годината. Схемата за периодично изплащане на допълнителни възнаграждения на служителите на базата на постигнати резултати се прилага от 2012 година. Ежегодно чиновниците получават и около 200 лева  за представително облекло, а веднъж на три години и средства за закупуване на очила. Около 100 милиона лева е сумата, която държавата би следвало да спести само за едно тримесечие от наложената мярка, пише БЛИЦ. Още при въвеждане на извънредното положение Владислав Горанов заяви, че тази мярка евентуално може да подмине някои администрации. Той добави, че в кризата следва да се предоставят поощрения за служителите.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.