Той "вижда" с ръцете си: Слепият лечител цери от плексит до церебрална парализа! (не отказва да го отведат и на място при болния)

https://goreshto.net/novini/toy-vizhda-s-racete-si-slepiyat-lechitel-ceri-ot-pleksit-do-cerebralna-paraliza-ne-otkazva-da-go-otvedat-i-na-myasto-pri-bolniya/50122 Goreshto.net
Той "вижда" с ръцете си: Слепият лечител цери от плексит до церебрална парализа! (не отказва да го отведат и на място при болния)

Слепият лечител вече повече от 25 години лекува болни от цялата страна!

Наричат го слепият лечител, човекът, който вижда с ръцете си, чудото от Якоруда и още ред имена. Общото обаче е едно - няма болен, който да не го благославя за помощта му. И това, че го е отървал от болките. Той е 51-годишният Алиш Шарански от якорудското селце Черна Места. То се намира край едноименната ни река в Рила планина, а Алиш или Альогата (както се обръщат приятелите му), живее там цял живот. Няма близки, всички са починали. Освен брат му, с когото обаче се виждат рядко. Няма жена и деца заради недъга си, но никога не е сам, защото хората го ценят и обичат. А и как да е сам, след като всеки ден приема по минимум петима болни, а понякога стига и до 20. Съберат ли се обаче повече, отлага ги за другия ден. Защото казва, че не можеш да лекуваш преуморен. Това не е работа, а претупване на работата и в ущърб за пациентите. Слепият лечител някога се е радвал на зрение. Завършил е физиотерапия в София, но после станала злополуката. Липсата на зрение обаче изострила страшно много другите му сетива и днес той буквално "вижда" с ръцете си.

Стотици и дори хиляди хора са минали през Алиш Шарански за тези години. И са удивени от чудото, което прави. А именно да лекува от плексит, ишиас, дискова херния, главоболие, шипове, до церебрална парализа.

При него са водени дечица на по 5-6 години и дори бебета с церебрална парализа. "Тези случаи са много тежки, те са различни. Но може да се помогне и може да проходят. Правил съм го неведнъж, но няма да ви лъжа, че става с 1-2 сеанса. Най-често се изискват около десетина петнадесет, за да се изправи детето и да проходи", обяснява слепият лечител. Той признава, че не харесва и почти не използва мазилата при масажите и процедурите. "Мазилата са повече за "красота", но не за лечение. Аз не само трябва да освободя прищипания нерв, но и да го накарам да започне сам да се възстановява", обяснява Алиш Шарански. Мъката му е, че все повече млади хора идват при него с оплаквания от опорно-двигателния апарат. Стресът, нервите и напрежението от трудния живот в България си казвали думата и биели директно в здравето. Лечителят от Черна места не отказва на никого. И за цялата си помощ и работа, не взима повече от 20-30 лева. Много пъти е лекувал и без пари, ако болните са твърде бедни и не могат да платят. Не отказва и да го заведат на място при болния, ако той не може да дойде при него. Стига само да го вземат с автомобил, няма как да се справи сам. "Нямам тарифа или определена цена, но взимам някой лев като ми дадат, защото все някак трябва да се издържам. Сляп съм и не мога да работя друга работа. Всеки ден славя Бога, че ми е дал поне тази дарба", казва Альогата.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.