Убиецът на Ферарио Спасов – сводник и тартор на джебчийките в Англия

Мангалът Начо Пантелеев произхождал от престъпния клан “Манджите” в Лясковец

https://goreshto.net/novini/ubiecat-na-ferario-spasov-svodnik-i-tartor-na-dzhebchiykite-v-angliya-5/121088 Goreshto.net
Убиецът на Ферарио Спасов – сводник и тартор на джебчийките в Англия

Мангалът Начо Пантелеев произхождал от престъпния клан “Манджите” в Лясковец

24-годишният Начо Пантелеев - циганинът, размазал и убил на място футболния треньор Ферарио Спасов, бил тартор на джебчийските банди във Великобритания. На негово подчинение са над 70 групи от крадли, обучени да преджобват жертвите си с хирургическа прецизност. Въпреки циганската си жилка, момичетата били със светла кожа и изрусена коса, обличали се по последна дума на модата и имали вид на богати студентки. Те бръмчали по най-баровските квартали на Лондон  и избирали жертвите си в скъпарски заведения и луксозни магазини.

 

Начо и родата му се подвизавали почти целогодишно на Острова за да контролират подопечните им джебчийки. Макар безработни, Пантелеев и близките му живеели като шейхове. Те произхождали от лясковска фамилия, известна с прякора Манджите. През 90-те години се занимавали с производство на фалшив алкохол и от тогава прякорът им останал. Впоследствие Манджите се специализирали в джебчийски кражби, като работили предимно в Англия.

 

Жените на целия род също били във Великобритания, където продавали телата си на гурбетчии и мигранти, и дори наели къща в покрайнините на Лондон, където посрещали клиенти на конвейр.

 

Другият бизнес, от който идвали парите на убиеца, са телефонните измами. Макар МВР да затегна контрола, от тази дейност още падали добри  приходи като дейността се изместила предимно онлайн, а наетите от Начо хакери прониквали в профилите на хората и после ги изнудвали дебело за да им върнат онлайн самоличността.

 

Заради несъответствието между легални приходи и стандарт на живот, Прокуратурата в Ловеч започна финансова проверка на задържания за катастрофата с Ферарио Спасов. Това обяви окръжният прокурор Валентин Вълков.

„Трябва да изясним, ако това лице не работи и няма доходи, откъде се е сдобил с тази кола. Доколкото знам е шофирал и други луксозни автомобили", поясни той.

 

На този етап мярката за неотклонение „подписка" спрямо Начо Пантелеев не може да бъде променена, но ако има промяна в хода на разследването за катастрофата, при която загина футболния треньор Ферарио Спасов, може да се мисли и в тази посока. Все още не може да се каже с каква скорост е шофирал подсъдимият, за да убие треньора Ферарио Спасов, но скоростта е много над 100 км/ч. Това каза току що на брифинг пред журналисти окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Източник: crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.