Уволнение на служители от „Лидл“ предизвика остри реакции в Созопол, вижте защо са освободени

https://goreshto.net/novini/uvolnenie-na-sluzhiteli-ot-lidl-predizvika-ostri-reakcii-v-sozopol-vizhte-zashto-sa-osvobodeni-2/47485 Goreshto.net
Уволнение на служители от „Лидл“ предизвика остри реакции в Созопол, вижте защо са освободени

Жители на Созопол настръхнаха срещу търговската верига „Лидл“, която само преди месец откри свой магазин в морския град и назначи на работа местни хора. През последните дни обаче някои от тях са били освободени, което накара техни близки да реагират остро. „Отишли са на работа един ден и са им казали просто да оставят униформите и да си тръгват. Не са им дали никакви обяснения. Хората не могат да се оплачат публично, защото са подписали договор за фирмена тайна. В крайна сметка става въпрос за 3-ма или 4-ма души, които имат семейства и разчитаха на целогодишна работа“, коментираха пред БургасИНФО запознати с неприятната ситуация жители на Созопол.

БургасИНФО потърси за коментар представители на веригата, откъдето ни отговориха, че „Лидл България“ е отговорен работодател, удостоен с признанието „Най-добър работодател в България“ за 2017 г. в класацията на консултантската компания AON. „Лидл България е един от водещите работодатели в страната, като от стъпването си на пазара досега не спира да инвестира в грижата за своите над 2 300 служители и в налагането на коректни работодателски практики. В подкрепа на това, че веригата е един от най-предпочитаните и коректни работодатели, е изключително ниското текучество – средно месечният процент на флуктуация в компанията е под 2%.“, подчертават от фирмата.

Вижте отговорите на компанията за ситуацията в Созопол:

Колко е броят на служителите, които бяха наети на работа в магазина на LIDL в Созопол?
За откриване на новия филиал в Созопол бяха наети и обучени 22 служители. Всички те постъпиха на работа в компанията поне няколко месеца преди отварянето на магазина, за да могат да бъдат обучени и да преминат през подготвителен стаж в друг Lidl филиал, а през първите седмици след откриването имаха и подкрепа от обучени и опитни колеги от други филиали.
Колко от тях са местни хора и от кои райони на страната са останалите?
Всички назначени служители в Lidl Созопол са от региона, като 20 от тях са от Созопол, Атия, Черноморец и Равадиново, а двама са от Бургас. За Лидл България е основен приоритет да допринася за развитие на пазара на труда и заетостта в дадения регион, в който веригата оперира. Това е дългосрочна и устойчива политика на компанията за развитие на местните общности, която е приложена при всички наши 87 магазина в 46 града в цялата страна.
Освобождавани ли са служители след отварянето на магазина? Колко на брой са уволнените служители и най-важното – по какви причини са уволнени?
От откриването на магазина, в рамките на изпитателния срок, предвиден в договора, са освободени двама служители, поради незадоволителни резултати и неприемливо за нашите стандарти представяне на работното място, често допускани грешки и липса на видимо желание за корекция след върната обратна връзка от страна на преките ръководители. Качеството на обслужване на нашите клиенти е основен приоритет за Лидл България и с оглед гарантиране на свежестта на продуктите, любезно обслужване и качествена стокова наличност, не бихме могли да правим компромиси, толерирайки поведение от страна на служители, което не отговаря на стандартите на компанията.
Източник: Burgasinfo.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.