Ужас и писъци в Дупница: Страшен инцидент с "Глобуса на смъртта" в цирк Балкански! (зрителите са в шок)

https://goreshto.net/novini/uzhas-i-pisaci-v-dupnica-strashen-incident-s-globusa-na-smartta-v-cirk-balkanski-zritelite-sa-v-shok/49746 Goreshto.net
Ужас и писъци в Дупница: Страшен инцидент с "Глобуса на смъртта" в цирк Балкански! (зрителите са в шок)

Страшен инцидент стана вчера в цирк Балкански в Дупница!

Ужас и писъци огласиха Дупница вчера, когато в цирк Балкански се случи страшен инцидент. При това с възможно най-опасния номер - "Глобуса на смъртта". Още щом каскадьорите влезли в сферата с моторите си, се чул невъобразим гръм. А шестимата мотористи изведнъж паднали един върху друг, разкриват потресени зрители на случилото се. "Не знаехме какво става. В първия момент сякаш не можехме и ние да се освестим. Трясъкът беше страшен, огромен. И всичко изведнъж рухна пред очите ни. Виждахме само една голяма маса мотори и хора, които се търкаляха един върху друг", разказват очевидци. Шефът на цирк Балкански - Александър Балкански - старши моментално даде изявление, в което обясни какво се е случило с подробности. Оказа се, че при влизането в глобуса, на шестия моторист му се е спукала задна гума. "Моторът не може да се движи и зацикля вътре. А останалите пет каскадьори се сблъскват моментално с него, защото няма друг начин, това е сфера. Аз лично бях извън цирка по това време. Бях отвън на тревата, когато се чу оглушителния трясък. Веднага литнах навътре и разбрах какво е станало. Извикахме Бърза помощ, а линейката пристигна навреме", обяснява Александър Балкански. За огромен късмет, направо като по чудо, от шестимата мотористи са ранени двама. Единият вече е изписан от болницата след преглед, а другият има навехнато рамо, тъй като е бил най-отдолу в кюпа и е паднал на рамото си. "Малкият дявол беше, само за това сме благодарни. Можеше и да загине човек. Момчетата са стабилизирани и най-вече са уверени в себе си. Готови са да излязат на манежа възможно най-скоро. Защото знаят, че това е цирка. В него залагаме живота си, за да забавляваме хората. Затова и ми е обидно, когато някой нарече друг "циркаджия" с цел да го обиди", коментира старият Балкански. Цирк Балкански ще остане в Дупница до неделя, а след това ще отпътува за Кюстендил. Следват Банско и Благоевград, а после турнето им в Южна България приключва.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.