Ваня Джаферович смени амплоато: Виж в какво се превърна! (още подобности)

https://goreshto.net/novini/vanya-dzhaferovich-smeni-amploato-vizh-v-kakvo-se-prevarna-oshte-podobnosti-2/50872 Goreshto.net
Ваня Джаферович смени амплоато: Виж в какво се превърна! (още подобности)

Синеокият Ваня Джаферович вече дори не напомня, че е бил футболист!

Чаровникът Ваня Джаферович се отдалечава все повече от образа на футболист. С участието си като коментатор в "Игри на волята" той показа ум и интелект, неприсъщи за много негови колеги от терена. А преди часове се превърна и във филмов критик, ти да видиш: "Преди два дни, най-после, изгледах и аз филма, за който не спира да се говори, а именно Жокера. Отдавайки почит към филмите на (най-вече) 70-те, филмът ни връща надежда в американското кино и определено ще придобие култов статус. Влиянието на Скросезе (Шофьорът на такси, Кралят на комедията) и Лумет (Кучешки следобед и Телевизионна мрежа) е очевадно, а играта на Хоакин Финикс е неповторима и хипнотизораща. Всяка една сцена, всяко едно движение, всяка една негова мимика те кара да настръхваш. В Жокера няма ясно определен герой или злодей, както в повечето други, такъв тип филма. А това го прави още по-забележителен, давайки възможност и право на зрителя да прецени. Дали е един от най-добрите филми за всички времена, както го определиха много хора от по-младата генерация? Със сигурност не е, но е филм за който ще се говори още дълго време, който ще ни кара да се замислим и премислим, да потанцуваме без причина. И най-важното, да направим това, което самия Жокер би искал. Да сложим усмивка на лицето си. Ще завърша с тази реплика от филма: “Комедията е субективно нещо Мъри, а всички вие, системата, която знае толкова много за нас, вие решавате кое е правилно, а кое грешно, по същия начин по който решавате кое е смешно, а кое не е...”, написа като истински филмов критик Ваня Джаферович.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.