Важно нововъведение, свързано с помощите за безработни (Ето какво реши правителството)

https://goreshto.net/novini/vazhno-novovavedenie-svarzano-s-pomoshtite-za-bezrabotni-eto-kakvo-reshi-pravitelstvoto/51553 Goreshto.net
Важно нововъведение, свързано с помощите за безработни (Ето какво реши правителството)

Днес бяха приети промени, свързани с помощите за безработни

  [caption id="attachment_18484" align="aligncenter" width="365"]Важно нововъведение, свързано с помощите за безработни Важно нововъведение, свързано с помощите за безработни[/caption] Днес правителството прие промени, свързани с мерки за насърчаване на заетостта и помощите за безработни. След като на 14 май бяха приети промените в Закона за здравето, кабинетът реши лицата, които сключат договор за сезонна заетост в селското стопанство, да запазят правото за получаване на месечни социални помощи. Те няма да бъдат лишени и от правото си да получават помощи за отопление. Достатъчно е да отговарят на всички други условия и изисквания за тяхното отпускане. Днес правителството одобри промените в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. Тази промяна ще важи до 31 октомври. Съгласно новите разпоредби, трудови възнаграждения и свързаните с тях плащания от сключени трудови договори за краткотрайна сезонна селскостопанска работа, няма да бъдат считани за доход при определяне на размера на получаваната социална помощ. Превишението на доходната граница на заетото лице в резултат на получените възнаграждения от селскостопанска заетост, няма да бъде основание за отказ на целевата помощ за отопление. Тази мярка има за цел създаване на условия за насърчаване на трудовата активност на безработните и включването им на пазара на труда, както и за повишаване на техните доходи и същевременно с това да се подпомогнат земеделските производители. Синдикатите предупреждават, че безработните ще бъдат принудени да работят за по-малко от 10 лв на ден и при това да извършват тежък физически труд, пише banker.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.