Видя се кой върши работата! Има ли проблем, Пеевски дава решението

Едно социологическо проучване сложи край на един от най-разгорещените спорове от последните дни и седмици

https://goreshto.net/novini/vidya-se-koy-varshi-rabotata-ima-li-problem-peevski-dava-reshenieto-3/122344 Goreshto.net
Видя се кой върши работата! Има ли проблем, Пеевски дава решението

Едно социологическо проучване сложи край на един от най-разгорещените спорове от последните дни и седмици

Едно социологическо проучване сложи край на един от най-разгорещените спорове от последните дни и седмици – кой от политиците реално върши работа и кой прикрива управленската си немощ с имитация на дейност. Отговорът беше даден не от друг, а от най-висшата инстанция в тази държава – хората. Според национално проучване на агенция „Маркет линкс“, направено по поръчка на bTV и обявено в петък, гражданите на държавата смятат, че най-голямо влияние при вземането на решенията в политиката има председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. „Ние имаме маркери, с които мерим това. На въпроса кой политик има най-голямо влияние при вземането на политически решения, на първо място хората посочват Делян Пеевски“, обяви управителят на „Маркет линкс“ Добромир Живков в интервю за bTV.

Със сигурност има изненадани от този резултат, но очевидно не и сред гражданите. За разлика от знайни и незнайни политици, политолози и анализатори, които години се пробваха да трупат дивиденти, очерняйки Пеевски и дори и в момента се упражняват с псевдотеми като дали медиите трябва или не трябва да обръщат внимание на упоритите му усилия да вкара ред в държавата, те – гражданите, явно са установили, че когато трябва някой да свърши работа в полза на обществото и на интересите на България, то именно председателят на парламентарната група на ДПС е насреща.

Доказа го още при протестите на енергетиците и миньорите, когато при продължила с часове среща в парламента между тях и лидерите на парламентарните групи единствен показа, че го е грижа да бъдат чути и решени техните проблеми и направи възможно сключването на споразумение. И продължи да го прави всеки следващ ден.

В продължение на месеци има недостиг на животоспасяващи медикаменти, сред които и няколко вида инсулин, а правителството не прави нищо? Пеевски пише писмо до здравния министър, в което дава и решението – временна забрана за износ на липсващите лекарства. И проблемът изчезва.

Руската „Лукойл“ трупа стотици милиони свръхпечалба на гърба на гражданите, благодарение на дерогацията, предоставена от ЕК на България, от която обаче обществото така и не успява да види ползи, а кабинетът си прави оглушки? Пеевски успява да събере достатъчна подкрепа в Народното събрание, за да бъде спрян този абсурд.

Примерите като тези са много, а с тях председателят на ПГ на ДПС, доказа наяве, че за него са важни не политическите интриги и теми, интересуващи само властимащите, а проблемите на обществото и стъпка по стъпка, за само няколко месеца, вкара в центъра на политическите дебати, дневният ред на гражданите. И не само. Успя да върне именно в парламента – там, където му е мястото по Конституция, процесът за вземане на решения и контрол над изпълнителната власт. Обличайки в съдържание закана, която мнозина си мислеха, че ще си остане само на думи. „Работата на тъмно приключи. Задкулисните, безпринципни договорки приключиха. Ще бъдем максимално изискващи и активни по отношение на действията на правителството и премиера“, предупреди той преди няколко седмици и подчерта, че той и останалите депутати от ДПС държат премиерът и Министерският съвет да разберат „ясното място на изпълнителната власт в парламентарната република и това, че дължат отчетност за работата си“.

„Г-н Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той успя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се превърна в значим партньор за всички парламентарни групи“. Така го обрисува през ноември почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Е, явно много други мислят така. И социологическото проучване го показа.

Източник: blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.