Внезапно си отиде журналистът Васил Захариев

Дългогодишният главен редактор на в. "Телеграф" почина на 65 г.

https://goreshto.net/novini/vnezapno-si-otide-zhurnalistat-vasil-zahariev-4/121033 Goreshto.net
Внезапно си отиде журналистът Васил Захариев

Дългогодишният главен редактор на в. "Телеграф" почина на 65 г.

Популярният журналист Васил Захариев, дългогодишен главен редактор на в. "Телеграф", е починал внезапно днес по обяд, съобщиха от семейството му. Най-вероятно причината е инфаркт. Захариев бе едва на 65-годишна възраст. Внезапната му кончина е истински шок за семейството, приятелите и колегите му.

Васил Захариев през 2010 г. в Италия, пред популярния фонтан "Ди Треви"

Васил Захариев е роден на 13 юли 1958 г. Преди 10 ноември 1989 г. работи първо като репортер, а после - и като редактор, в комсомолския вестник „Народна младеж". През 1991 г. се премества в новооснования в. „24 часа" на пресгрупа „168 часа", където е завеждащ редактор на международния отдел.

След това работи във в. „Стандарт", където е зам.-главен редактор от 1995 до 2007 г. През 2007 г. Захариев става директор на вестниците "Монитор" и "Телеграф", а от 2010 до 2021 г. е и главен редактор на в. "Телеграф".  Под негово ръководство ежедневника се утвърждава като най-големия на пазара и достига до 130 000 копия тираж дневно.

От 2022 г. Васил Захариев е отговорен редактор в най-големия седмичник "Уикенд".

Източник: lupa.bg

 

Редакцията на goreshto.net. изказва съболезнования на семейството и близките на Васил Захариев.

Поклон пред паметта му!

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.