ВНИМАНИЕ! Онлайн игра води до реална смърт (130 са жертвите)

https://goreshto.net/novini/vnimanie-onlayn-igra-vodi-do-realna-smart-130-sa-zhertvite/49749 Goreshto.net
ВНИМАНИЕ! Онлайн игра води до реална смърт (130 са жертвите)

Шокираща онлайн игра е причинила смъртта на много тийнейджъри!

Изключително жестока онлайн игра стана хит в половин Европа и върви застрашително към България. Тя е свързана със смъртта на цели 130 деца в тийнейджърска възраст, научи Goreshto.net. В много от европейските училища вече са изпратени писма до директорите, в които се предупреждава за тази игра и че трябва учениците да бъдат следени изкъсо. Този убиец на деца се нарича "Игра на сините китове". Тя върви онлайн и е достъпна за абсолютно всеки по света.

Кошмарът започва с регистрацията на участника. Той влиза в системата и на практика излиза от нея след смъртта си.

Играта поставя различни предизвикателства пред всеки участник. С минаването на всяко предизвикателство следващото става все по-трудно. Всичко става в рамките на 50 дни, а финалът е най-жесток. За да спечелиш играта, трябва да се самоубиеш, което се явява и най-тежкото предизвикателство. Полицията предупреждава, че "Игра на сините китове" въздейства на децата психически. Тя се явява нещо като секта за тях, тъй като ги убеждава, че ако не минат всяко едно предизвикателство, нищо не става от тях. До момента има регистрирани случаи на 130 младежи, загубили живота си по този начин. Някои от тях са се самоубили, а при други са завършили фатално опитите за изпълнение на предизвикателството. Още не е доказано, но има вероятност да има намесени и пари. Предполага се, че за да има толкова много потребители, въпросната онлайн игра възнаграждава с нещо всеки участник, успял да премине успешно през всеки етап. Органите на реда вече са по петите на собственика на играта. Междувременно те предупреждават всички родители да следят на какво играят техните деца в интернет. Всяко от предизвикателствата се записва от участника, качва се и се споделя в социалната мрежа. Така смъртта на всички загинали е запаметена във видео. Признаците, че един тийнейджър може да участва в "Игра на сините китове", могат да бъдат следните: следи от самонараняване (формата на кит може да е издраскана в кожата им), илизане по никое време за посещение на екстремни места, правене на странни снимки от ситуация на самонараняване, настройване на алармата за рано сутрин без видима причина (за да види какво е качено в играта) и др.

По всяка вероятност тази онлайн игра е направена по подобие на филма "Игра на нерви", който излезе в края на миналата година. Приликите с него са поразителни.

Лошото за България е, че играта вече е навлязла и у нас. Все още няма случаи на самоубийства, но някои българи я играят, което е притеснително.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.