Явор Дачков скочи срещу Мая Манолова: Гола амбиция и себичност! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/yavor-dachkov-skochi-sreshtu-maya-manolova-gola-ambiciya-i-sebichnost-vizh-tuk/50885 Goreshto.net
Явор Дачков скочи срещу Мая Манолова: Гола амбиция и себичност! (виж тук)

Явор Дачков взриви с коментара си за Мая Манолова!

Явор Дачков хвърли ръкавицата на Мая Манолова, която в неделя ще излезе на балотаж с Йорданка Фандъкова в кметските избори в столицата. Ето какво заяви той:

"Мая Манолова е гола амбиция и себичност без постоянни и истински избиратели зад гърба си. Тя е продукт на телевизията и ниската публична критичност. В претенцията ѝ да става кмет обаче има проблеми. Мая Манолова беше първа писта за Истанбулската конвенция, като депутат помогна със законодателни предложения на банките и съдиите-изпълнители да дерибействат.

Освободи сводник от затвора, заедно с Татяна Дончева (вносител е на поправката Ванко 1), вземаше заплата като юрист на тецовете на Ковачи, след като депутат му помогна да ги приватизира. Той ѝ купуваше гласове от 15 години насам. Сега чувам, че му е обещала да вземе и ТЕЦ - София срещу подкрепа. Осведомени хора са убедени, че Васил Божков спонсорира ежеминутните ѝ участия в големите телевизии (бъдете сигурни, че това струва милиони за последните 12 месеца), бившият главен архитект Петър Диков я съветва, а Бойко Борисов я направи омбудсман след като вися месеци наред в кабинета му. После се отрече от всичко това. От кабинета "Орешарски", чието основно острие беше тогава също се отрече. Един корумпиран мошеник и професионален протестър е шеф на инициативния комитет, който я издигна, а покрай нея не остана никой след краха в неделя. Затова отказва и дебат с експерти.

Досега не казва за коя листа е гласувала, а по време на цялата кампания се разграничаваше от БСП и обиждаше избирателите на тази партия, както го правеше Петър Стоянов със седесарите през 2001 г. когато се слагаше на царя. Сега Мая Манолова се слага на протестърите и панаирите им срещу избора на главен прокурор, който бе напълно легитимен и се проведе според правилата на Христо Иванов.

Прави всичко, за да се хареса на всички. Иска да стане кмет, не за да управлява София, а за да прави политическа кариера, партия и да става министър-председател или президент. Апетитът при нея идва преди яденето. Всичко това, вдъхновено от врачките, които обикаля от сутрин до вечер, след като мине през църквата, протестантските пастори и фризьора. Иконата на трибунката от която дава брифинги в шатрата пред НДК е разположена пред чатала ѝ. Предполагам, че е гласувала със заключени пръсти. Суеверие, амбиция и празнота. Кошмар! Трябва да гласуваме за нея, защото има амбиция да става нещо и някаква. Предаде хората, на които беше омбудсман без да ѝ мигне окото. Постави и БСП, които ненавижда, в тупик, защото се принудиха да я подкрепят. Ако бяха издигнали друг кандидат (а тя така или иначе щеше да се кандидатира, защото регистрацията ѝ в София е отпреди година и бе направена нарочно, за да може да участва в изборите и щеше да отцепи сериозен брой леви гласове) щяха да отпаднат на първи тур и да се класират на пето място. Сега поне са на балотаж и удвояват съветниците си, което е успех за БСП-София. Постигнаха максимума.

Ако Мая Манолова имаше повече ум и представляваше реални избиратели може би щеше да стане кмет, но собствентата ѝ кухота я изобличи. Прав е Борисов - тя е политическа кукувица, която снася яйца в чужди гнезда. Ако беше станала кмет щеше веднага да обърне палачинката и да работи за бившия си работодател - Бойко Борисов, който има мнозинство в общинския съвет с ВМРО.

Най-издайнечската подробност е, че Мая Манолова нямаше листа и не каза, коя листа ще подкрепи. Без общински съвет няма как да управляваш, която показва, че управлението на София въобще не я интересува. За нея това е трамплин за политическа кариера, което е по голяма опасност за демокрацията и от Борисов. Гарантира повече и за по-голям период от същото, но с влошено качество. Ако беше станала кмет, нямаше да се отървем от нея в следващите 10 години с този рейтинг. Мая Манолова е Бойко Борисов в пола, но без неговия изключителен талант. В кампанията се държа вулгарно и махленски без да покаже никаква идея за развитието на София. Да се представя за алтернатива на статуквото е безпардонна наглост. А да мислим, че като стане кмет, ГЕРБ тутакси ще падне от власт и всичко ще тръгне на добре е късогледство и глупост. Обидно е да се гласува за Мая Манолова - няма нито един разумен, рационален, политически и емоционален аргумент. Да не отварям дума за естетика, защото е снобско, но за мен понякога, както и сега, е важно. Така мисля", категоричен е Явор Дачков.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.