Йоанна Драгнева: Искам да споделя нещо много лично, досега не смеех!

https://goreshto.net/novini/yoanna-dragneva-iskam-da-spodelya-neshto-mnogo-lichno-dosega-ne-smeeh/51833 Goreshto.net
Йоанна Драгнева: Искам да споделя нещо много лично, досега не смеех!

Йоанна Драгнева разкри най-големия си страх!

Певицата Йоанна Драгнева разкри най-големия си страх, свързан с бременността и раждането. Нещо, което досега не се беше осмелявала да повдига като въпрос:

"Искам да споделя нещо с вас. Нещо много лично. До скоро пазих в пълна тайна всички подробности около бременноста ми, не знам дали от суеверие или просто защото така го чувствах.

Първите 6 месеца не споделях нищо дори с приятелките си. След това започна да ми личи и всички разбраха, но аз отново отбягвах темата. Едва сега, когато Аннмари скоро ще празнува първата си годинка мисля, че вече съм готова да разкажа за емоциите и тревогите през първите месеци на очакване. Когато ставаш майка за първи път и с любимия сте преминали двайсетте си години, започват да се появяват разни мисли дали всичко ще е наред. Знаех, че при бременност след 30-те шансът за дете с генетични аномалии драстично се увеличава. Знаех и как се установяват тези аномалии – чрез амниоцентеза, изследване което крие доста рискове след себе си и това също ме притесняваше. Въпреки, че и в двата рода нямаме такива заболявания, с Миро решихме още в началото, за наше спокойствие, да направим необходимите изследвания, за да сме достатъчно информирани и отговорни. И най-вече да отпаднат всички притеснения. Все пак спокойствието е особено важно през бременността. След дълго проучване избрахме Пренатест - първият неинвазивен генетичен тест, защото само той е напълно безопасен за плода. Освен това, може да се прилага в максимално ранен етап - още от 9-та седмица. Взеха ми кръв от вената, всичко стана бързо и лесно, а пробата замина за централата в Германия, където се изследва по най-високи европейски стандарти.

Ето как работи теста: От кръвта на майката генетиците изолират ДНК на бебето или бебетата, ако са близнаци и след това с точност над 99.8% могат да определят дали има изменения в хромозомите и какъв е пола на детето.

Трябва да призная, че 5-те дни в които чаках резултатите от теста бяха много напрегнати. При такава точност може да излезе нещо от 9 поколения назад, за което ние не знаем! За щастие всичко беше наред и радостта от хубавите новини ни донесе облекчение! А, по-късно, когато Аннмари се появи на този свят и озари живота ни с усмивката си и двамата с Миро вярваме, че веселият й характер се дължи на спокойното време, прекарано в корема ми", разказа Йоанна Драгнева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.