Задават се масови уволнения в bTV! Метлата май ще помете и Юксел Кадриев

Медията разчита на Апостол Пенчев да ги върне отново в играта

https://goreshto.net/novini/zadavat-se-masovi-uvolneniya-v-btv-metlata-may-shte-pomete-i-yuksel-kadriev/123439 Goreshto.net
Задават се масови уволнения в bTV! Метлата май ще помете и Юксел Кадриев

Медията разчита на Апостол Пенчев да ги върне отново в играта

Страх от масова чистка тресе кадрите на bTV броени дни преди Коледа. След като медията преживя тотален крах в рейтинга си през есенния сезон, медията взе решение да смени програмния директор и шефа на отдел „Човешки ресурси“ като главни виновници за срива в гледаемостта. Това несъмнено ще доведе до уволнения на килограм и търсене на нови кадри и предавания с надеждата да възстановят предишното ниво на зрителския интерес.

 

Програмата вече е поверена на Апостол Пенчев, който бе програмен директор на медията преди 9 години, а през последните пет работеше на същата позиция, но в конкурентната Нова тв. Именно той бе човекът, който изстреля Нова тв в орбита по рейтинг с точните решения какво да бъде излъчено.

 

Дарина Петрова

Дарина Петрова пък е човекът, който ще се занимава с уволненията и новите назначения. Тя е работила в разнообразни сектори, но никога в медийния.

Предполага се, че уволнението на сегашния програмен директор Христо Хаджитанев е подготвяно отдавна, предвид факта, че Пенчев подал предизвестие за напускане на нова тв още в началото на октомври.

 

Апостол Пенчев

Овакантената от него позиция в медията бе заета от близката до Маги Халваджиян Светлана Василева, която има история в bTV много преди Пенчев.

Очевидно главозамайващият рейтинг на Нова тв е направил впечатление на шефа на bTV Ралф Бартолайт, който му е направил оферта да се върне на старото си работно място. Мълвата носи, че Пенчев е бил съблазнен с доста високо заплащане и уверението, че никой няма да му се бърка в работата. 

 

Христо Хаджитанев

Колегата му Христо Хаджитанев остана на тази позиция 3 години, които се оказаха най-слабите откъм гледаемост в цялата история на медията. Той несъмнено се оказа тотално неподготвен за този пост, а некомпетентността му и абсурдните програмни решения струваха на телевизията десетки милиони. Доволни от тях останаха само отделни продуценти като Иван и Андрей, чийто бивш служител е той. Продукциите им бяха добре посрещани и остойностени в bTV, без значение от рейтинга

 

Наташа Кумчева

Под ръководството на Хаджитанев от ефира на bTV бяха свалени предавания като „Бригада Нов дом“ и „Размяна на съпруги“, които бяха заменени от скандалното „Ергенът“, което се оказа единственото му добро решение. Въпреки инвестираните в риалитита като „Фермата“ и „Сървайвър“, рейтингът им се срина главоломно, а „Шоуто на Цитиридис“ бе размествано многократно, докато хората не се отказаха да го гледат. Нямаше как всички тези неумели опити да се управлява телевизионната програма да останат без последици.

 

Досегашната шефка на отдел „Човешки ресурси“ Наташа Кумчева пък вероятно е трябвало да поеме отговорност за масовото изтичане на кадри в конкурентната Нова тв, което продължава цели три години. Според официалната информация и двамата с Хаджитанев се разделят с телевизията по взаимно съгласие, но това далеч не означава, че сами са поискали да напуснат. Най-вероятно са им били предложени обезщетения, за да си тръгнат без скандал, макар да не липсват поводи за уволнението им заради несправяне с работата.

 

С новия програмен шеф се очакват и нови предавания, което неминуемо води и до смяна на екипите. Това кара всички да треперят от ужас, че заедно с Пенчев може да се върнат и стари кадри, които да заемат мястото им. Почти всички ще посрещнат празниците със свити сърца. Според мълвата с поста си най-накрая може да се прости и Юксел Кадриев, който прави непрестанни лапсуси като водещ на новините, а и името му бе забъркано в грандиозен скандал с незаконно живеене в общинско жилище. Ако остане в телевизията, то най-вероятно ще е като репортер.

 

Според медийни наблюдатели, Апостол Пенчев много скоро ще успее да изправи на крака bTV и вече се очакват първите му стратегически ходове.

Източник: Уикенд 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.