Защо го направи: Митко Щерев забрани на Стефан Илчев да пее песните на Лили! (нарани го жестоко)

https://goreshto.net/novini/zashto-go-napravi-mitko-shterev-zabrani-na-stefan-ilchev-da-pee-pesnite-na-lili-narani-go-zhestoko/50588 Goreshto.net
Защо го направи: Митко Щерев забрани на Стефан Илчев да пее песните на Лили! (нарани го жестоко)

Митко Щерев от години е във война с Лили Иванова, но сега скочи и на Стефан Илчев!

Талантливият Стефан Илчев победи в шоуто "Като две капки вода", спечелвайки сърцата на журито и зрителите. Момчето, което допреди три месеца никой не познаваше, се превърна във всеобщ любимец. И това е напълно заслужено при все, че показа не само огромната си певческа и актьорска дарба, но и рядко срещана в наши дни скромност и откровеност. Именно затова днес всички са разочаровани от постъпката на един друг голям българин спрямо него. Оказа се, че композиторът Митко Щерев е нанесъл жесток удар на Стефан Илчев като му е забранил да пее песните на Лили Иванова. Това разкриха източници пред вестник "България днес". Щерев се ядосвал още в началото на формата, но след като Стефан стана победител, хептен се разгневил. И решил да си търси правата - ако трябва и от продуцента Маги Халваджиян. "Никога не съм разрешавал на това момче да пее моите песни. Още повече, че не ми харесва как го прави. Години наред имах същите разправии с Лили Иванова, а сега и той си позволява да се възползва от чужд труд", недоволствал композиторът. Заканвал се да му прати нотариална покана, ако Стефан Илчев си позволи отново да изпълнява парчетата. "Всеки в тази държава прави каквото си иска и пее, каквото си иска. Не може така. Навсякъде по света си има авторски права и те трябва да бъдат зачитани", категоричен е Митко Щерев. От законова гледна точка той е абсолютно прав, но има и друг аспект, който е моралният, убедени са потребители в мрежата. Те смятат, че Щерев трябва да бъде щастлив и горд, че песните му се пеят от млади и кадърни хора. И било редно дори да ги поощрява. Тепърва ще видим как ще се развият нещата и дали двамата ще стигнат до примирие, за да си стиснат ръцете.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.