Защо Херо Мустафа отсвири Кирчо и Кокорчо?

Дуетът е бил разлюбен след ареста на Борисов

https://goreshto.net/novini/zashto-hero-mustafa-otsviri-kircho-i-kokorcho/52130 Goreshto.net
Защо Херо Мустафа отсвири Кирчо и Кокорчо?

Дуетът е бил разлюбен след ареста на Борисов

Съпредседателите на ПП – Кирил Петков и Асен Василев знаково не бяха сред поканените политици на прощалното парти на американския посланик Херо Мустафа, провело се американското посолство на ул. „Козяк“ в сряда вечерта.

Мандатът на Мустафа у нас изтече и тя предава щафетата на Кенет Мъртън.

 

Макар Кирчо и Кокорчо да не бяха забелязани сред гостите на партито, не липсваха представители на ПП. Сред гостите бяха забелязани Даниел Лорер, Никола Минчев и Андрей Гюров, за които упорито се мълви, че ще заместят харвардския тандем начело на ПП след изборите на 2 април.

 

Сред гостите на Мустафа бе засечен и ексенергийният министър Александър Николов – Сашо Кеша, който е обвинен от прокуратурата за длъжностни престъпления  за над 88 млн. лв., заедно с ексдиректора на „Булгаргаз“ – Людмил Йоцов.

 

Знаковото отсъствие на Кирчо и Кокорчо на последния прием на Мустафа наля вода в мелницата на слуховете за тежък разлом между ПП и американското посолство. Запознати твърдят, че дуетът от Харвард е бил разлюбен от Мустафа след ареста на експремиера и лидер на ГЕРБ – Бойко Борисов, който в последствие съдът определи като незаконен.

 

Твърди се, че задържането на Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова е било разпоредено от Петков с цел париране на натиска от посолството на САЩ за бъдещо коалиционно правителство с участието на ПП и ГЕРБ. Американците държали да има политическа стабилност у нас заради геополитически интереси и войната в Украйна, а самоволните действия на Кирчо и Кокорчо объркали стратегията им.

 

Двамата били разлюбени и заради аферата „Джемкорп“ и лъжата, че от американското посолство им препоръчали да подпишат меморандум за сътрудничество с компанията с руски капитали.

Според мълвата, обхождаща родния политически елит, именно от американското посолство поръчали обща коалиция между ПП и ДБ, а целта била впоследствие ПП да бъде предадена в ръцете на Даниел Лорер и Никола Минчев.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.