Земетресение разлюля България днес! Задава се нещо страшно?

https://goreshto.net/novini/zemetresenie-razlyulya-balgariya-dnes-zadava-se-neshto-strashno/49446 Goreshto.net
Земетресение разлюля България днес! Задава се нещо страшно?

В България днес станахме свидетели на поредното земетресение, но за щастие трусът не се оказа толкова сериозен! Случилото се обаче породи доста страшни въпроси!

В днешния ден по много точки на България имаше земетресение, но повечето жители не го усетиха, тъй като трусовете не са били особено силни. Най-неприятно е било в Сандански, където БАН разкри, че трусът е бил с опасния магнитуд от 3.3 по Рихтер. Почти всички от жителите там са го усетили и за миг са замръзнали от притеснение.

"По принцип не се стряскам лесно, но това си беше страшничко. За момент ми мина през ума, че може да стане наистина ужасно, но слава на Господ, че се размина най-лошото." - коментира една от жените в Сандански.

[caption id="attachment_5201" align="alignright" width="300"]Земетресение изплаши българите днес Земетресение изплаши българите днес[/caption]

Днес в почти цяла България е имало земетресение. Около обяд то се е усетило и край морето, където обаче трусът е бил от едва 2.1 по Рихтер.

"Още спях, когато ме събуди клатенето. За миг се притесних, но всичко мина много бързо. Понеже живея на последния етаж, усещам всякакви трусове на земята." - сподели за Goreshto.net жител на морската столица Варна.

Поредното земетресение обаче поражда безпокойство, защото през последния месец трусовете в България станаха наистина доста. Макар и да са несъществени засега, проучванията сочат, че преди нешо страшно винаги има леки трусове, които предвещават какво ще се случи.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.