Жестокостта на една славна съдба: Ето какво се случва с Капитан Петко Войвода днес!

https://goreshto.net/novini/zhestokostta-na-edna-slavna-sadba-eto-kakvo-se-sluchva-s-kapitan-petko-voyvoda-dnes/49872 Goreshto.net
Жестокостта на една славна съдба: Ето какво се случва с Капитан Петко Войвода днес!

Капитан Петко Войвода остана образът, с който свързват вечно Васил Михайлов!

Един актьор пожъна огромен успех с един сериал. Това е Васил Михайлов, когото повечето хора познават предимно като Капитан Петко Войвода. Днешната истина обаче е твърде болезнена. А тя е, че Васко тъне в мизерия и едва успява да преживява. Актьорът е бил засечен от репортери на "Уикенд" пред една бакалия в столицата преди дни. Там той си е купил най-евтиния бургер, който изял за минута-две. По дрехите на Васил Михайлов си е личало, че не разполага с много пари. Те са били чисти и поддържани, но доста стари. Повече от ясно е, че великият актьор не живее по-различен живот от този на почти всеки български пенсионер. Той се издържа само с пенсията си, която е малко под 300 лв. Разбира се, тези пари са крайно недостатъчни и затова Васил се принуждава да живее изключително оскъдно. На стари години мизерства, което се случва с почти всеки българин в момента. Васил Михайлов е истинска легенда в българския театър. Той е активен там до 2003 г. След това продължава само в киното. Последният филм с негово участие е от преди 2 години. Към днешна дата обаче известният като Капитан Петко Войвода мъж не получава никакви предложения. Затова трябва да си брои стотинките и да преценява какво да си купува и какво не. Днес Васил Михайлов е вече на 79 г. Очевидно и здравето му не му позволява да работи така усилено, както го е правил през целия си живот. Това обаче не отнема статута му на легенда на родния театър и кино. Проектът "Капитан Петко Войвода" се оказва най-щастливият миг в кариерата на актьора. Тази роля го остави завинаги в съзнанието на българския зрител. "За мен беше чест да бъда част от всичко това. Надявам се, че оставихме у хората силни патриотични чувства." - сподели преди време, след края на сериала, Васил Михайлов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.