Журналистът Георги Милков разби с истината за "правописа" в мрежата! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/zhurnalistat-georgi-milkov-razbi-s-istinata-za-pravopisa-v-mrezhata-vizh-tuk/50988 Goreshto.net
Журналистът Георги Милков разби с истината за "правописа" в мрежата! (виж тук)

Георги Милков взриви мрежата с поста си преди минути, темата е повече от актуална и наболяла!

Журналистът с може би най-много обиколки по света - Георги Милков, разтърси мрежата преди минути. Постът му засяга актуалната и все по-наболяла тема с правописа в мрежата или по-точно с липсата на такъв. Разбира се, нито той, нито ние вярваме, че написаното от него ще промени нещо, за жалост... Но пък кой знае, добре е да го прочетем: "Цяла година си почвахме статусите с “приятелЕ” и ги завършвахме със “Ше си сипа”, пък сега се огледахме в на хората “БрекзиД”-а. Като се замисли човек, българският правопис е един от най-лесните в света. Пишеш горе-долу каквото чуваш; на всеки звук съответства само една буква. И даже изключенията потвърждават правилото. Уфсъ е единствената българска дума, която може да бъде написана само с грешни букви и пак да бъде разбрана като смисъл. И въпреки това сме народ от безкнижници. Правилно написани бележки от типа “Отивам на мач” и “Яденето е в хладилника” не ни правят грамотни. Така наречената интелигенция на България е поголовно зле с граматиката. В съдебните решения и актовете на администрацията почти няма случаи на спазен правопис, да не говорим за фина редакция на текста. Грамотността изисква създаване, възприемане и тълкуване на дълги текстове, но не е свързана само с писането. Тя е ниво на компетентност. Умение да говориш на писмения език. Затова като ще се подиграваме, дайте първо от себе си да почнем, защото у всеки един от нас дреме по една уфсъ. Весели празДници!", уцели право в десятката журналистът Георги Милков.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.