Журналистка хвърли бомбата: Борисов прави ген. Мутафчийски здравен министър! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/zhurnalistka-hvarli-bombata-borisov-pravi-gen-mutafchiyski-zdraven-ministar-vizh-tuk/51276 Goreshto.net
Журналистка хвърли бомбата: Борисов прави ген. Мутафчийски здравен министър! (виж тук)

Ген. Мутафчийски е идеален заместник на настоящия здравен министър?!

Ген. Мутафчийски ще бъде поставен за здравен министър от премиера Бойко Борисов. Поне така смята журналистката Мира Баджева, която твърди, че той ще е перфектният заместник на нежелания от хората Ананиев.

"Ама защо говорите за Мутафчийски като за покойник - при това загинал в сражение, когото трябва да изпратим със салюти? Човекът си е жив и здрав, и освен това не мисля, че Борисов го е употребил напълно. Ако смятате друго, значи сте забравили с кого точно (като премиер) си имате работа.

Да свалиш някого, докато е “на върха” и все още има хора, които се кълнат в него, означава да му направиш голяма услуга. Борисов такива услуги не прави - поне не на друг, освен на себе си. Далеч по-вероятно е да си е наумил да дозакопае НОЩ-ния генерал, който има още каква работа да му свърши, а и чийто твърде висок към момента рейтинг едва ли му се нрави. И не, не говоря за някаква имагинерна гербаджийска кандидатура за президент следващата година чак. Говоря за тук и сега, за идните седмици. Има ли консенсус в обществото, че настоящият здравен министър Ананиев е напълно несъстоятелен? Има. Успява ли да убеди той изобщо някого, че има пилот в избушения самолет на здравната ни система? Не мисля. Здравен министър финансист, когото с лекота подвеждат (и дори лъжат) експертите, на когото се подиграват и в гилдията, и сред целокупното гражданство. На когото хиляди българи само преди месец поискаха с петиция оставката - заради заповедта, издадена в най-мътното пандемично време, за потенциално опасен строеж на нова детска болница. Ми той си плаче за смяна. Бушони, отвъртени за назидание и за вентилация на недоволството, са винаги нужни - тоя урок Борисов отлично го знае. Не е ли козируващият по устав Мутафчийски чудесен наследник на нефелния здравен министър? Особено в момент, когато генералът се е изчерпал като ежедневно конферансие на коронакризата и се е разбрало, че според закона и административните разпоредби той всъщност е най-банален консултант? На онези, които си мислят, че Мутафчийски би се издигнал, ставайки министър, ще припомня какво стана с предходниците на днешния титуляр Ананиев. Това е “най-ликвидният” ресор в правителството във всякакъв смисъл, а сред многобройните здравни министри през годините почти няма някой, който да не е (бил) клиент на Темида. Да си съветник, който само предлага решения (какъвто беше досега Мутафчийски в пълния си набор от военни униформи) не е точно непосилна работа - други отговарят с главата си за прилагането им. Но ако си министър, отговорността е истинска, по прокурорски истинска. В същото време Борисов би си решил с това назначение поне няколко проблема едновременно. А министри той маха лесно. Особено когато са “външни” и не принадлежат иманентно към ничия котерия. И после знаем колко е кратък техният път към забвението. Та така", заяви Мира Баджева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.