Журналистка за важността на удълженото извънредно положение!

https://goreshto.net/novini/zhurnalistka-za-vazhnostta-na-udalzhenoto-izvanredno-polozhenie/51593 Goreshto.net
Журналистка за важността на удълженото извънредно положение!

Соня Колтуклиева с пост за важността на извънредното положение днес!

Журналистката Соня Колтуклиева се изказа относно удълженото извънредно положение, станало ясно днес и критикувано от мнозина. Ето какви данни посочи тя в мрежата:

"Със свое решение днес Министерският съвет удължи извънредната епидемична обстановка до 30 юни.

Пандемията от COVID-19 продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб. Натрупаните до момента данни в страната сочат, че въведените мерки по отношение на ранно откриване, изолиране и лечение на заболели, както и своевременно откриване и карантиниране на контактни лица спомогнаха за локализиране и ограничаване разпространението на заболяването до местни епидемични взривове. Прилагането на противоепидемични мерки допринесоха за забавяне развитието на епидемията от COVID-19 в страната и намаляване на натиска върху системата на здравеопазването. Удължаването на извънредната епидемична обстановка ще спомогне, чрез прилагане на временни противоепидемични мерки, включително и карантина на влизащи в страната лица, да се забави и ограничи разпространението на епидемията от COVID-19. Да се създаде устойчивост на прилагането на основните мерки, да се подобри готовността на здравната и социалната система за реакция при последваща вълна. И да се създаде възможност за промяна в обхвата и съдържанието на мерките при поява на нови научни данни за причинителя, пътищата на предаване, начините за предпазване и лечението, се казва в мотивите на решението", написа Соня Колтуклиева. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.