Братът на Алек Болдуин пристига у нас, за да оценява филми на фестивал

Част от журито на „Синелибри“ ще е и Леа Тодоров

https://goreshto.net/shoubiznes/bratat-na-alek-bolduin-pristiga-u-nas-za-da-ocenyava-filmi-na-festival/115924 Goreshto.net
Братът на Алек Болдуин пристига у нас, за да оценява филми на фестивал

Част от журито на „Синелибри“ ще е и Леа Тодоров

Уилям – братът на холивудската звезда Алек Болдуин идва в София, за да оценява филми като президент на журито на Международния кино-литературен фестивал „Синелибри“ през октомври.

 

Братът на Алек Болдуин, Даниъл и Стивън Болдуин – Уилям, също е популярен актьор, сценарист и продуцент. Участвал е в десетки филмови продукции, понякога известни заедно като братята Болдуин, и на сестрите Бет и Джейн, всички заедно известни като семейство Болдуин.

 

Негов партньор в журито ще е френската актриса и кинорежисьор Леа Тодоров, която е дъщеря на световноизвестния философ, литературовед, семиотик и културолог Цветан Тодоров. Освен тях в журито са и канадският кастинг режисьор и продуцент Бруно Розато и испанската телевизионна и киноактриса Карла Нието. От българска страна в журито е известният театрален и филмов актьор Иван Бърнев.

 

Журито ще избира измежду 11 конкурсни заглавия, повечето от които с премиери на фестивалите в Кан, Венеция, Берлин и Торонто. Победителят ще бъде обявен на 20 октомври в зала 1 на НДК. Това ще е единствената възможност зрителите да се срещнат, а по желание и да се снимат с представителите на международното жури.

 

Веднага след награждаването ще бъде излъчен новият филм на Роман Полански – черната комедия „Дворецът“, с която ще отбележим 90-ата годишнина от рождението на прочутия режисьор. Предвижда се българската премиера да се състои в зала 1 на НДК.

 

Прожекцията на 20 октомври ще бъде единствена в рамките на фестивала и единствената потвърдена за България след световната премиера на филма във Венеция. Копродукция на Италия, Швейцария, Полша и Франция, „Дворецът“ пренася зрителя в луксозен швейцарски хотел – разкошна сграда с вид на готически замък, създадена в началото на ХХ век от мистериозен архитект. В този своеобразен „дворец“ богати, известни и ексцентрични гости от цял свят се стичат за пищна вечеря на 31 декември 1999 г., в навечерието на новото хилядолетие. Следва непредвиден развой. Преплитането на отделните истории и сблъсъкът на различни персонажи създават абсурдна черна комедия, наситена с провокации в стила на Полански.

 

„Дворецът“ ще бъде излъчен у нас непосредствено след световната си премиера на 80-ото издание на кинофестивала във Венеция.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.