Дарина Павлова с изкусителна оферта към Антонио Бандерас

Царят е герой в холивудски филм и британска пиеса

https://goreshto.net/shoubiznes/darina-pavlova-s-izkusitelna-oferta-kam-antonio-banderas/115111 Goreshto.net
Дарина Павлова с изкусителна оферта към Антонио Бандерас

Царят е герой в холивудски филм и британска пиеса

Родните кинаджии и театрали все още не успяват да направят филм за противоречивата фигура цар Борис III, но във Великобритания вече свършиха тази работа.

 

Английската театрална трупа „Оut of the forest“ подготви пиеса за цар Борис III със заглавие „Краткият живот и мистериозната смърт на Борис III, цар на българите“.

 

В края на юли постановката беше представена в българското посолство в Лондон като част от програмата за отбелязване на 80-годишнината от спасяването на българските евреи.

Сред публиката бе и внукът на цар Борис III княз Кирил. Сега ще бъде играна и в края на август по време на Единбургския международен фестивал. Същевременно у нас се завъртяха и слухове, че испанският секссимвол Антонио Бандерас може да изиграе ролята на българския монарх в документален филм, продуциран от Дарина Павлова и от Ави Лернер, собственик на продуцентските компании „Ню имидж“ и „Милениум филм“, които от години снимат в Киноцентъра.

 

Главният сценарист на лентата ще е чужденец. За филма спомена преди време самият Ави Лернер пред Антонио Бандерас. Тримата заедно, с тогавашната министърка на туризма Николина Ангелкова, разглеждаха изложбата на Пикасо в националната ни галерия в София.

Тогава продуцентът дори попита Бандерас: „Искаш ли да играеш царя?“. „Да!“-- отговори Бандерас.  В крайна сметка информацията засега е доста оскъдна.

 

Знае се, че в средата на септември предстои кастинг за български актьори, който ще бъде проведен от Дарина Павлова в „Ню Бояна“. Основното, на което ще се набляга във филма, е ролята, която изиграва цар Борис III за спасяването на българските евреи. Освен това ще бъдат показани и не много известни моменти от живота на владетеля.

 

Преди време Ави Лернер, който е израелско-американски продуцент отбеляза, че цар Борис III наистина подкрепя евреите в България, но се оказва, че има доста повече хора, въвлечени в тази история и поради тази причина му се иска да покаже повече от тях, развивайки образите им във филма.

 

За по-голяма достоверност и за да засвидетелства уважението си, той се е срещнал и със Симеон Сакскобургготски. Филмът ще бъде заснет на английски език като за нашия пазар ще излезе с български субтитри.

 

И докато филмът все още е на ниво проект, то спектакълът, който вече бе показан пред публика предизвика разнопосочни коментари. Недоволството е от страна на евреите, които са на мнение, че цар Борис III не може да бъде наречен спасител на българските евреи, дори напротив. Още повече, че според тях той носи вина за депортирането на 11 353 евреи от Македония и Тракия в нацистките лагери на смъртта.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.