Естрадната легенда Росица Борджиева: В дълг съм към българската публика, ще се върна!

Във възторг е от композитора и музикант Симеон Пиронков

https://goreshto.net/shoubiznes/estradnata-legenda-rosica-bordzhieva-v-dalg-sam-kam-balgarskata-publika-shte-se-varna/109814 Goreshto.net
Естрадната легенда Росица Борджиева: В дълг съм към българската публика, ще се върна!

Във възторг е от композитора и музикант Симеон Пиронков

През 2022 г. една от големите звезди на българската естрада през 80-те години Росица Борджиева си дойде от Италия, за да вземе участие в големия концерт „Обич и песен“ в НДК с легенди на българския шлагер.

 

Репертоарът й е изграден с песни от композиторите Тончо Русев, Морис Аладжем, Янко Миладинов, Стефан Димитров, Иван Кутиков, Зорница Попова, Найден Андреев, Иван Пеев и др. Сред хитовете безспорно публиката разпознава „Зимна ваканция“ със сантименталните и окриляващи стихове на Петя Дубарова.

 

Росица споделя, че никога не е правила сметка, че ще живее на Ботуша. Имали съвсем други планове със съпруга й като всяко младо семейство, но животът е непредвидим. „Приемаш нещата и се мобилизираш, за да продължиш“, заключава тя. 

 

Подготвя диск за българския пазар, защото е убедена, че има какво да разкаже. Твърди, че песните на нейното поколение, не са абстрактни, а са плод на емоциите им. Днес обаче тяхното издаване не е никак лесно. Предстои й да напише и кратка биографична книга, но най-важното е да е здрава, за да сбъдне плановете си.

 

Споделя, че в Италия медиите се отнасят изключително добре с техните легенди в поп и рок музиката. Като цяло италианците много си уважават певците, споделя още тя. Разбира се не пропускат да ангажират големите професионалисти да преподават опита си на младите.

 

Големият наш композитор Симеон Пиронков я впечатлил с класа и възпитание, когато я потърсил да изпее вокалите във филма „Басейнът“. Росица Борджиева остава с много добри впечатления от работата си с този голям композитор и музикант.

Смята, че е в дълг към българската си публика и смята да се върне обратно у нас.

Източник: Уикенд 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.