Галин преди НГ: Пожелавам си българите да имаме патриотизма на сърбите!

Галин бесен, че у нас не си тачим езика!

https://goreshto.net/shoubiznes/galin-predi-ng-pozhelavam-si-balgarite-da-imame-patriotizma-na-sarbite/124354 Goreshto.net
Галин преди НГ: Пожелавам си българите да имаме патриотизма на сърбите!

Галин бесен, че у нас не си тачим езика!

Чалга певецът Галин избухна преди празниците и си пожела за Новата година българите да добият малко повечко самочувствие и патриотизъм. Той не скри, че му е писнало да гледа как у нас сме пълни чуждопоклонници и пренебрегваме традициите и езика си дори.

"Наскоро бях в Сърбия. Там чух толкова кавъри на наши си, български песни, че изумях. Но знаете ли кое е интересното - че сърбите си ги пеят на техния език, не ги пеят на нашия. Никъде не чух оригиналната песен на български, а само на сръбски. Това ме ядоса, но се вбесих не на сърбите, на тях им казвам евала, а на българите. Тук можеш да чуеш какви ли не буламачи на всякакви езици, но на родния ни рядко. Какво, срамуваме се от езика си или от това, че сме българи?!", не крие гнева си Галин.

И пожелава да ни порасне малко самочувствието, но не това, което е базирано на криворазбрано его, на на историята ни, традициите и културата ни през вековете.

Колкото за това къде ще празнува Нова година, Галин ще работи, но и щял да съчетае полезното с много приятното като се обгради с приятели и познати около себе си.

Е, пожелава си също 2024-та да му донесе любов, че отдавна вече седи сам, без гадже.

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.