Георги Мамалев сащиса: Бях келнер на Калата и Стояна!

Георги Мамалев признава, че за него това е било чест!

https://goreshto.net/shoubiznes/georgi-mamalev-sashtisa-byah-kelner-na-kalata-i-stoyana/124252 Goreshto.net
Георги Мамалев сащиса: Бях келнер на Калата и Стояна!

Георги Мамалев признава, че за него това е било чест!

Забавният и вечно ухилен Георги Мамалев днес дава съвети и "разпореждания" на младата генерация от актьори, но не забравя времето, когато лично той го е играл келнер и е прислужвал на големите Стоянка Мутафова и на Георги Калоянчев.

"Да бе, бях им сервитьор и да ви кажа, особено се гордея с тази си "длъжност". Сервирах им кафенце, чайче, каквото им душа сака", смее се Мамалев. И пояснява, че не иде реч за реалния живот - актьорите не са го "малтретирали", а за сцената в театъра.

Мамалев бил още на 19 и студент, когато един от актьорите, които трябвало да играе сервитьор в постановката с Калата и Стояна се разболял. Чудели се какво да правят и тогава Мутафова се сетила за онзи забавен студент, кйто показвал дарби... и решила да го пробват.

"Взеха ме и то взе, че ми потръгна. Много съм им благодарен и на двамата, както и на Тошко Колев, който пък ме насочи към шоубизнеса. По онова наше време можеше и да има доста тъпотии и нередни неща, но за културата беше по-добре от днес. Не искам да ги мисля сега младите, които се чудят как да се покажат и как да оцелеят, защото парите са крайно миниатюрни и все не ни стигат", казва Мамалев.

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.