Как минава един ден под карантина на Венци Мицов! (взриви мрежата)

https://goreshto.net/interesno/kak-minava-edin-den-pod-karantina-na-venci-micov-vzrivi-mrezhata/51170 Goreshto.net
Как минава един ден под карантина на Венци Мицов! (взриви мрежата)

Венци Мицов разказа за своя първи ден под карантина заради извънредното положение!

Как минава един ден под карантина. Не, защото си болен, а заради извънредните мерки в страната. Това разказа Венци Мицов и успя да разсмее ошашавените си приятели в мрежата:

"Извънредно положение, ден първи...

Събудих се в 7.10. Станах тихо, за да не събудя жена ми. В коридора се прокашлях - не, не е суха кашлицата. За всеки случай си разтворих един мултивитамин, който гарнирах с традиционното кафе - дълго, тип арабика с мляко.

Някой ценител на кафето ще ми тегли една майна, но от друга страна аз имам железен аргумент - италианците, като го пият ристрето сега да не са много добре???? Погледнах заглавията в сайтовете. От написаното разбрах, че: - всички ще умрем...даже вече сме умрели, но още не го осъзнаваме - мамата си трака - АД!!! ШОК!!! УЖАС!!! ТРАГЕДИЯ!!! Допивайки кафето, гарнирано с Конкор 5 милиграма и Тритейс - половин хапче от 5 милиграма (всекидневният ми стартер) поглеждам през прозореца. Празничко е. Грее слънчице, очевидно времето е приятно, но очевидно няма толкова хора, колкото обичайно съм свикнал да виждам в събота сутрин. Пускам телевизора. Там нещата са зловещи. Чичо доктор генерал излиза и започва с трениран равно - монотонен глас да обяснява за това, че трима тираджии са били арестувани, защото отишли да купонясват. Отново се заглеждам в екрана на таблета. Там днес е пълно с възмутени хора. "Ей, колко сте прости! Ей, как се юрнахте вчера да купувате тоалетна хартия! Ей, изкупихте боба и лещата" - пишат възмутени люде. И кой знае защо гарнират това със собствени снимки от магазините, в които и те са отишли, за да си купят същото... По телевизиите се редят познатите хора. Томислав Дончев, дузина доктори, дузина психолози. Връзвам кучето и излизам да го врътна около блока. Кучето не се вълнува от вируси. И му завиждам... Жена ми се е събудила и си прави кафе. Решавам да готвя и рендосвам тиквички - ще правя специалитета си - кюфтета от тиквички. Жоро Любенов говори с Катето Евро по БНТ. "Затвориха и Полша" - казват по новините. "Затвориха я, но не и за Волен!" - казвам аз и изведнъж започвам сам да се смея. "Защо се смееш" - пита жена ми. "Защото току що си представих Планът Волен срещу COVID - 19" - казвам аз... Ден първи от извънредното положение едва започва. Какво ли ще се случи до довечера - дори не искам да си представя. Отивам да правя кюфтета от тиквички. Стават много яко и са относително нискокалорични...", сподели Венци Мицов. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.