Мариела Нордел: Няма да се оправим, докато има предавания като "Съдебен спор"! (виж тук)

https://goreshto.net/shoubiznes/mariela-nordel-nyama-da-se-opravim-dokato-ima-predavaniya-kato-sadeben-spor-vizh-tuk/51237 Goreshto.net
Мариела Нордел: Няма да се оправим, докато има предавания като "Съдебен спор"! (виж тук)

Мариела Нордел размаха пръст в социалната мрежа!

Устатата Мариела Нордел размаха пръст в социалната мрежа и публично заяви мнението си по вечния нашенски въпрос - кога ще се оправим:

"Най-популярният въпрос в България: Кога ще се оправим?... Знам кога няма - докато има предавания като “Съдебен спор”! Нищо против колегите, но самият факт, че има нужда и съществува такъв тип предаване...

Хора, загубили човешки облик, прости, оскотяли, злобни, на които клюкаренето и кавгите са единствен отдушник. В това се превърна българинът през последните 30 години! Преди поне имаше срам, някаква норма в поведението, сега всичко се е сринало. Мои познати, готини, интелигентни хора, виждат ме, спират да си разменим дежурните любезности, те вадят по цигара. Изпушват ги и машинално хвърлят на земята фасовете, като мъжът мърмори как му е писнало от мръсотията тук, как добре, че живея в Холандия, където всичко светело от чистота, и било толкова подредено...

Комшиите в София много се дразнеха на години продължаващия ремонт срещу нас, който тероризираше целия квартал. От скоро решиха да си обновят помещението. Е, не ги бърка да режат и дрилят в неделя сутрин. Обяснението е, че така пестели време, иначе трябвало да плащат повече на фирмата изпълнител.

В Швеция децата са научени още от малки, че един бонбон да изядат на улицата, хартийката се прибира в джоба и се хвърля в кошче. В Холандия комшиите не биха си позволили да пуснат дори прахосмукачката в неделя сутрин, защото знаят, че съседът им става всеки ден в 6 и неделя предиобед е единственото време, когато може да поспи... И в Холандия са намусени, но там, когато се усмихнеш, поздравиш непознат, първо се смущават, но после и те ти отвръщат с усмивка. В България, когато се усмихна на някого, се стряска. Започва се с, “тая пък сега, какво ми се е захилила” или “явно ще иска нещо...”. В същото време, като шаран налапва въдицата и търка ли търка билетчета с надеждата, и той да се нареди до селяците, дето ги дават по рекламите, че са спечелили милиони... Над 3 милиарда е била печалбата годишно от билетчетата. Дори и всеки месец по десет милиона да раздават, пак нещо не се връзва - бизнес с 300% чиста печалба, а тя реално е 3000%.... Толкова по темата съотношение акъл-доверие у българина.

Кога България ще се оправи? Когато започне да ни е грижа за общото, да ни пука за другите, да се отнасяме към обкръжението си така, както искаме и то към нас! Когато осъзнаем, че Бог ни е надарил с разум и този ум трябва да се използва да се мисли! Толкова е просто", категорична е Мариела Нордел.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.