Наталия Кобилкина: Щастлив и идеален родител са различни неща!

https://goreshto.net/shoubiznes/nataliya-kobilkina-shtastliv-i-idealen-roditel-sa-razlichni-neshta/47231 Goreshto.net
Наталия Кобилкина: Щастлив и идеален родител са различни неща!

Наталия Кобилкина не се определя като идеален родител за сина си!
Идеалният родител – това понятие вълнува почти всички, но Наталия Кобилкина е на друго мнение. Тя е категорична, че жените не бива да бъдат идеални, а щастливи майки на децата си. Ето какво обясни преди часове в мрежата:

“Щастлива майка или идеалната майка? Идеална родителка, която жертва всичко ради детето, но когато то пораства иска това обратно в замяна!

Идеална майка не дава право на грешка нито на себе си, нито на другите и затова и детето се страхува да пробва нещо ново. Идеалната родителка живее с постояннь чувство на вина и тревожност и си има доста гняв.

Идеална жена убедена, че смисл на живота и мисията и е детето. Идеална родителка отглежда невротични деца, които имат проблеми с реализация.

Щастлива родителка е родителка, но това точно не и идея фикс. Тя учи чрез личен пример, че щастие е процес, който изграждаш сам. Тя носи отговорност само за своето щастие. Тя не обсебва и се наслаждава на процес на майчинство без да се оценява.

Тя не слага етикети и правила какво трябва да бъде дете. Тя свързана със своите чувства и емоции и на също учи и своето дете. А ти каква родителка си имала?”, пита Наталия Кобилкина.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.