Неочаквано: Нургюл Салимова взриви с признание!

Нургюл Салимова разкри нещо, което досега не беше споделяла!

https://goreshto.net/shoubiznes/neochakvano-nurgyul-salimova-vzrivi-s-priznanie/125315 Goreshto.net
Неочаквано: Нургюл Салимова взриви с признание!

Нургюл Салимова разкри нещо, което досега не беше споделяла!

С неочаквано признание взриви шампионката ни по шах Нургюл Салимова. Тя беше гостенка в "Преди обед" днес и разказа за детството и за семейството си, което всъщност я научило да играе шах. Нейни учители в тази игра са били баща й и дядо й, а всеки път, когато завършвали реми, тя плачела, защото не е успяла да ги победи.

Салимова е на 20 години сега, но играе шах и мести фигурките още от 3-годишна. Сподели обаче, че един човек от семейството й бил против да се занимава професионално с шах и това е майка й.

"Майка ми ме напъваше да уча за зъболекар, защото това е вечно търсена професия, а и е добре платена. Казваше ми - стани зъболекар, за да си под пари. Да не си луда да си пилееш времето и живота за жълти стотинки... Но мен просто това не ме влечеше, не мога. Като видя колко съм запалена по шаха и че не мога да дишам без него, се съгласи и ме остави да действам", разказа Салимова.

Както знаем, дори приятелят на Нургюл е известен шахматист. Той е почти неин набор, но живее и се състезава за Турция, затова и Салимова е в южната ни съседка във всяко удобно време.

"Знам, че няма как да се разбирам с мъж, който не обожава шаха, просто няма да си паснем", убедена е тя.

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.