Скандал: Министерството на културата погна Андреа за оскверняване гроба на Иван Вазов!

Министерството прави проверка, за да установи дали и как да накаже чалгарката!

https://goreshto.net/shoubiznes/skandal-ministerstvoto-na-kulturata-pogna-andrea-za-oskvernyavane-groba-na-ivan-vazov/112867 Goreshto.net
Скандал: Министерството на културата погна Андреа за оскверняване гроба на Иван Вазов!

Министерството прави проверка, за да установи дали и как да накаже чалгарката!

Андреа е заплашена с наказание за това, което извърши. А именно - оскверняване гроба на Иван Вазов. Мястото, където е погребан Патриархът на българската литература бе използвано от чалгарката, която засне последния си клип там.

На видеото, което е черно бяло, Андреа действително стои и дори лежи на гроба на Вазов, а песента е с турското заглавие "Джанъм".

Що бе, джанъм, реши точно на това място, свято за българите, да се чекнеш - моментално я попитаха стотици потребители. А Андреа обясни, че видиш ли, Иван Вазов се познавал с нейната прабаба Ана, която пеела много хубаво.

"Вазов й е подарил роза и й е казал да не спира да пее и да се занимава с това, но прадядо ми не й е позволил, защото е бил против. Той е смятал, че певиците не са стока", разказва Андреа, а и май ще се окаже, че човекът е бил прав (като ги гледаме в днешно време...).

Самият директор на къщата-музей на Вазов заяви категорично, че стореното от Андреа и екипа й е кощунство и поругаване паметта на големия ни писател. Явно същото мислят и от Министерството на културата, защото спешно са разпоредили проверка.

Оказва се, че никой не си е направил труда да съгласува това видео с тях, нито дори да попита. А това е задължително при подобни процедури, трябва специално разрешение, каквото Андреа не е получавала.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.