Слави Трифонов: Защо е тая лудница, бе хора? Къде е здравият разум?!

https://goreshto.net/shoubiznes/slavi-trifonov-zashto-e-taya-ludnica-be-hora-kade-e-zdraviyat-razum/51158 Goreshto.net
Слави Трифонов: Защо е тая лудница, бе хора? Къде е здравият разум?!

Слави Трифонов против драконовските мерки срещу коронавируса!

Шоуменът и политик Слави Трифонов се възмути от паниката, всявана от медиите за коронавируса. Или поне според него тя е всявана умишлено. Ето какво заяви Дългия преди часове:

"Не вярвам в конспирацията и в конспиративните теории, но тази паника около коронавируса изглежда напълно измислена и ненужна. Какви са фактите според лекарите? При стандартния грип, разпространението е в пъти по-голямо и смъртността е около 5%.

При сегашната епидемия, разпространението все още е доста по-малко, а смъртността е около 3% и фаталният изход е предимно при възрастни хора с придружаващи заболявания, а повечето хора могат да го изкарат "на крак" и без да разберат. Знаете ли, че през ноември и декември миналата година, тоест тази зима, от стандартния грип в България са починали трима души. Сигурен съм, че не знаете. Също така съм сигурен, че преди коронавируса, ако някой кихне до вас и ви каже, че е болен от грип, вие не го изхвърляте от автобуса и не си слагате веднага защитно облекло. Защото сме свикнали. Свикнали сме от деца да се разболяваме от грип, да пием лекарства, в най-лошия случай – антибиотици, грипът да си заминава и ние да си живеем нормално. Доколкото може да се живее нормално в България, разбира се. И сега защо е тая лудница, бе хора? Че като се тревожите за коронавируса, защо не се тревожите за маларията? Сигурно ще се изненадате, че от малария през 2016-а година в света са починали 430 хиляди души. А аз последно се интересувах от маларията, когато в осми клас прочетох книгата "Стас и Нели" на Хенрих Сенкевич. Дали ви звуча несериозно? Не, напълно сериозен съм. От паниката, особено от паниката на големи групи хора, някои други хора извличат огромни ползи. Може би в световен план това са производителите на лекарства и на защитни облекла. А в България политическата класа с облекчение въздъхна, защото известно време няма да говорим за корупция, за нереализирания тръбопровод от Мало Бучино до Перник, за протеста на медицинските сестри, които между другото, сега са ни адски потребни, а ще говорим за коронавируса. И ще слагаме полицай пред болницата все едно ще спре вируса с палка или пистолет. Ще спрем хората да ходят на театър, но ще ги пускаме да ходят на дискотека. На мач не може, но в автобуса може. Същото важи и за трите национални телевизии. Сега не им се налага да бъдат критични. Не им се налага да търсят истината и с облекчение си плямпат от сутрин до вечер за коронавируса. Толкова е тъпо всичко това и в него не съзирам абсолютно никаква превенция. Съзирам само глупост и поредната възможност за крадене на пари. Къде е здравият разум?", пита Слави Трифонов. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.