Юлиан Вергов: Когато осъзнах, че най-добре се чувствам в театъра, бе късно да кандидатствам в НАТФИЗ

Дебютът му е на сцената на Народния театър

https://goreshto.net/shoubiznes/yulian-vergov-kogato-osaznah-che-nay-dobre-se-chuvstvam-v-teatara-be-kasno-da-kandidatstvam-v-natfiz/121892 Goreshto.net
Юлиан Вергов: Когато осъзнах, че най-добре се чувствам в театъра, бе късно да кандидатствам в НАТФИЗ

Дебютът му е на сцената на Народния театър

Една сутрин актьорът Юлиан Вергов се събудил с чувство на погнуса и пресищане от живота си. Заминал на море, където се усамотил на къмпинг. Тогава осъзнал, че най-добре се е чувствал в театъра.

 

Когато взема обаче това решение е на 28 години, а в НАТФИЗ има ограничение – само до 26. Кандидатства и бива приет в частния колеж „Любен Гройс“, където преподавател му е Цветана Манева.

Дебютът му е на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ в постановката на Лидия Абаджиева „Ромео и Жулиета“. И така от 20 години насам, той е сред най-ангажираните и коментираните звезди на киното и театъра.

 

На върха на славата обаче, вътрешният глас на Вергов отново се обажда: „Добре, купих си голямата кола. Какво толкова? Омръзна ми. Купих си къща в „Бояна“ с басейн, ама никой не идва, щото сме на майна си Райна, пък аз всяка сутрин пътувам до работа 3 часа. И какво като имам къща в „Бояна“?!“

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.