Боби Михайлов плаща 180 000 евро, за да спре пиенето

Алкохолът го разби – докара му редица здравословни проблеми

https://goreshto.net/sport/bobi-mihaylov-plashta-180-000-evro-za-da-spre-pieneto-3/131679 Goreshto.net
Боби Михайлов плаща 180 000 евро, за да спре пиенето

Алкохолът го разби – докара му редица здравословни проблеми

Заради силно влошеното му здравословно състояние, Боби Михайлов заминава за лечение в Швейцария. 61-годишният славен вратар и капитан на героите от САЩ94 ще лекува не само алкохолизма, а и няколко други здравословни проблема, които си е довлякъл с перманентния прием на алкохол през последните повече от десет години.

 

След изборите във футбола ни на 15 март Боби се скри и не се е появя никъде. А на конгреса бившият президент на ФС се появи жълт-зелен, в очевидно недобро здраве. Прочете си словото, подаде оставка и оттогава го няма никакъв.

 

Боби е стигнал до този хал, след като от доста време насам взел да пие още от преди обед.

След като лекарите го предупредили, че по този начин няма да изкара още дълго време, той решил да замине на лечение в елитна специализирана клиника за алкохолици и токсикомани в Швейцарските Алпи.

 

Спирането на пиенето обаче далеч нямало да бъде евтино. 28-дневният терапевтичен курс заедно с хотелското настаняване струвал 180 000 швейцарски франка, което е почти същият брой в евро. Лечебното заведение било специализирано в борбата с пиянството, както и пряко свързаните с него влошено хранене, поведенчески зависимости и разрушаване на семейния живот. По всичко личи, че е дошъл краят на кючеците с Преслава.

 

Професионализираният модел на лечение в тази и други елитни клиники в Швейцария давал безупречни резултати, само че не е по джоба на всеки пияница. Михайлов обаче натрупа милиони от царстването си в БФС и може да си позволи тази сума. Дори се твърди, че като шеф на специализираната футболна комисия в УЕФА има направена застраховка в Швейцария и вероятно ще ползва някаква отстъпка в скъпото лечение. А самата европейска централа имала връзка с въпросната клиника, където изпращала на лечение всички футболни началници с подобен проблем като Боби.

 

Впоследствие, отново в Швейцария, славният вратар ще трябва да се справи с други заболявания, развити покрай пиенето. Както е известно, употребата на алкохол води до панкреатит, чернодробни проблеми, високо кръвно, увреждане на сърдечния мускул или стомашна язва. Нарушава имунната система и води до недостиг на витамини. В по-тежките случаи се стига до увреждане на нервите и мозъка. Боби обаче нямало къде да мърда и трябвало да мине пълен  курс на лечение на въпросните заболявания, които щял да плаща отделно и също толкова скъпо.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.