Меси или Мбапе – каква вълнуваща драма!

В очакване на най-трудно предсказуемия финал на Световно първенство от години

https://goreshto.net/sport/mesi-ili-mbape-kakva-valnuvashta-drama-2/47404 Goreshto.net
Меси или Мбапе – каква вълнуваща драма!

В очакване на най-трудно предсказуемия финал на Световно първенство от години

В неделната вечер Аржентина и Франция ще определят новия световен шампион по футбол. „Петлите” ще опитат да станат първите от 60 години насам (и третите в историята изобщо), дублирали трофея си отпреди четири години, докато Аржентина търсят края на 36-годишна суша и ще опитат да изпратят Лионел Меси по най-добрия възможен начин.

 

Символичният дуел между зрелостта на Лионел Меси и младостта на Килиан Мбапе е вероятно най-обсъжданата тема през последната седмица и със сигурност ще бъде най-наблюдаваният елемент от мача, в който двамата се състезават както за Златната обувка за най-резултатен футболист, така и за Златната топка за най-добър играч на турнира. А фактът, че двамата са съотборници в Пари Сен Жермен, сам по себе си е без значение във финала на световно първенство, все пак добавя допълнителна пикантност на ситуацията.

 

А финалът на Световното е и повод за последно включване в специалната промоция БОНУС СТОИЧКОВ, в която най-успешният български футболист за всички времена „раздава“ бонуси за безплатни залози на клиентите на сайта winbet.bg. Всеки клиент на сайта, който постави единичен залог „на живо“ на стойност най-малко 20 лева и при коефициент от поне 1.30 на финалната среща от програмата на Мондиала, ще получи бонус безплатен залог, като няма значение дали залогът му е успешен или не.

 

Аржентина започнаха световното с конфузна загуба 1:2 от Саудитска Арабия. Въпреки че спечелиха групата си, „Албиселесте” се забъркаха в невероятни неприятности както на осминафинала срещу Австралия (2:1), така и на четвъртфинала срещу Нидерландия, когато се спасиха чак при дузпите. Но на полуфинала срещу Хърватия (3:0) изиграха най-силния си мач на първенството и изглежда намират пика си в точния момент.

 

Франция също записаха загуба в групата, но за разлика от Аржентина не срещнаха особени трудности в елиминациите. Ако не броим късмета с изтърваната дузпа от Хари Кейн, разбира се. Полуфиналът с Мароко (2:0) бе като разходка в парка, но ако няколкото чутовни мелета пред гол линията на Юго Лорис се разминаха без гол, в неделя нещата може да са различни.

Маркос Акуня и Гонсало Монтиел се завръщат за Аржентина след изтърпени наказания. Папу Гонсалес единствен е под въпрос, но при серията, в която се намира Хулиан Алварес, ролята му щеше да е на резерва при всяко положение. Франция са без кадрови проблеми и селекционерът Дидие Дешан привидно няма къде да сбърка с избора на титулярни 11.

 

От поне 20 години не е имало толкова равностоен като ниво на участващите отбори финал на световно първенство. И коефициентите с 0% марж на WINBET са показателни. Разликата в стойностите на победи за Аржентина (2.89*) и Франция (2.87*) в редовното време е микроскопична, но е за отбелязване, че макар „Албиселесте” да откриха залозите с лека преднина, нещата бавно и сигурно се обърнаха.

 

Ако говорим за резултатността в мача, трудно е при подобен залог да се очакват порой от попадения. Финалът отпреди четири години беше надвкарване, но преди него имаше 12 години пауза без отбелязан гол в редовното време. Все пак, за любителите на резултатността WINBET оценява шансовете за „Двата отбора да отбележат – Да” на 2.05, а „Брой голове над 2” – на 1.80.

 

Освен новия шампион, неделният финал ще определи по всяка вероятност и голмайстора на първенството. Лионел Меси и Килиан Мбапе делят първото място с по пет попадения, но ако капитанът на Аржентина вкара в пет от шестте мача на тима си в Катар, съотборникът му в ПСЖ е в 180-минутна суша. В специално завишените предложения на WINBET се открояват „Да отбележи по всяко време – Лионел Меси” е с коефициент 2.93, а „Да отбележи по всяко време – Килиан Мбапе” се предлага при 3.10. В дългосрочните прогнози на WINBET, вероятността Меси да спечели Златната обувка е оценена на 1.65, а шансът на Мбапе е с коефициент 2.40.

 

И не на последно място: съдия на финала ще е полякът Шимон Марчиняк, който ръководи по един мач на двата отбора дотук. Общото между тях бе скромният брой наказателни картони. В мача Франция – Дания те бяха три, а в Аржентина – Австралия – само два. И в подкрепа на тази серия е залогът „Брой картони под 4.5” за 1.80.

 

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg. Посочените в статията прогнози и предложения за залози са само с информативна цел и използването им за поставяне на спортни залози е изцяло на собствен риск на потребителя.

 

*Коефициентите подлежат на промени. Актуaлните коефициенти са на сайта winbet.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.