Никол Елефтериаду успя да убеди Везенков, че любовта е по-важна от парите

Нашенецът ще взима двойно по-малко пари

https://goreshto.net/sport/nikol-elefteriadu-uspya-da-ubedi-vezenkov-che-lyubovta-e-po-vazhna-ot-parite/139231 Goreshto.net
Никол Елефтериаду успя да убеди Везенков, че любовта е по-важна от парите

Нашенецът ще взима двойно по-малко пари

Въпреки гарантираната си заплата от 6.6 млн. долара за следващия сезон в „Торонто Раптърс”, спортист №1 на България Александър Везенков, напусна НБА.

Запознати посочват, че главната причина за това му решение, е приятелката му – знойната гъркиня Никол Елефтериаду. 28-годишният баскетболист се прибира обратно в „Олимпиакос”, за да спаси любовта си със смуглата атинянка, макар и с цената на двойно по-малко пари.


Твърди се, че Никол поставила Везенков пред свършен факт: „Или аз, или НБА”. И нашият избрал първото. Двамата бяха една от звездните спортни двойки в Гърция, докато Везенков играеше за баскетболния „Олимпиакос” до миналата година. Елефтериаду също се състезава под червено-бялото знаме на клуба от Пирея, тя е националка по водна топка и една от най-красивите гръцки спортистки. Феновете примират от кеф, когато я видят да излиза от басейна мокра по бански след поредната победа на „Олимпиакос” и отбора на Гърция.

След като миналата година Везенков премина в американския „Сакраменто Кингс”, Никол летя няколко пъти през океана, за да бъде близо до любимия си. Само че българинът не успя да се наложи в този отбор, и се премести в канадския „Торонто Раптърс”, също участник в НБА.

Засуканата ватерполистка обаче хич не останала очарована от перспективата да се лашка и занапред по 8000 км от Атина до Торонто и още толкова обратно. Отделно не можела повече да издържа на продължителната раздяла, а не искала да се мести да живее при него в Канада.


Накрая успяла да го убеди, че любовта им е по-важна от парите. Така българинът сам пожела да си тръгне от НБА. Той се лиши от 6.6 млн. долара за следващата година, за да се събере отново с Никол. В „Олимпиакос” Везенков ще получава 17 млн. евро за следващите пет години, което прави по 3.4 млн. на сезон. Говори се още, че двамата вече са планирали сватба догодина, а Никол била готова след това да роди и първото им дете.


Везенков прави голяма жертва, тъй като в „Торонто Раптърс” щеше да получава много повече игрово време, отколкото през първия си сезон в „Сакраменто Кингс”. Там треньорът Марк Браун не му даде много шансове, а отделно нашият отсъстваше заради контузии.


В „Олимпиакос” българинът е със статут на много голяма звезда. Миналата година изведе гръцкия тим до финала в Евролигата и беше избран за най-полезен играч на турнира. Сега Везенков става един от най-добре платените баскетболисти в Европа, макар и далеч от паричните стандарти на НБА.


Бъдещата българска снаха Никол Елефтериаду пък минава за една от най-личните госпожици в гръцкия спорт. Засукана, чернокоса, с очи като маслини и бюст, който може да конкурира този на Памела Андерсън, ватерполистката е една от най-големите любимки на спортната публика. Двамата с Везенков разкриха връзката си в началото на 2023 г., когато се появиха заедно на сватбата на неговия съотборник в „Олимпиакос” Костас Слукас.

 

206-сантиметровият баскетболист и с над 30 см по-ниската Никол неведнъж заявяваха, че се обичат много. Сега връзката им продължава, макар и с цената на това българинът да напусне НБА. Миналата година привържениците на „Олимпиакос” бяха много уплашени, че след Везенков към САЩ може да поеме и любимата им Никол. Сега вече всички в Пирея са спокойни, че и двамата остават в клуба – нашият под коша, а приятелката му в басейна.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.