Стилиян Петров събра левскари, цесекари и бесни политически врагове (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Президентът Радев и премиерът Денков седнаха рамо до рамо в ложата

https://goreshto.net/sport/stiliyan-petrov-sabra-levskari-cesekari-i-besni-politicheski-vragove-galeriya-snimki-4/116337 Goreshto.net
Стилиян Петров събра левскари, цесекари и бесни политически врагове (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Президентът Радев и премиерът Денков седнаха рамо до рамо в ложата

Големият капитан Стилиян Петров успя да обедини хиляди хора на футболното шоу „Мачът на надеждата“. Той бе организиран от неговата фондация в помощ на онкоболните.

 

Пред 20 000 зрители на стадион „Васил Левски“ се събраха бивши световни звезди на голямата игра, знакови фигури от вечните съперници ЦСКА и „Левски“, както и други популярни родни футболисти.

 

Сърцатият Стенли дори успя да накара двама върли политически противници от елита на властта да седнат рамо до рамо в ложата – премиерът Николай Денков и президентът Румен Радев.

 

Българският отбор, воден от легендарния Христо Стоичков и още куп големи наши играчи завърши наравно 3:3 срещу тима на бивши звезди от световния футбол. Головете за нашите вкараха Димитър Бербатов, Георги Пеев и Мартин Петров. Сред чужденците личаха имената на славния капитан на „Манчестър Юнайтед” Рой Кийн, бившия железен защитник на „червените дяволи” Неманя Видич и други популярни играчи като Юри Джоркаеф, Коло Туре и Флоран Малуда. Голмайсторът на „Селтик” Хенрик Ларсон, Джо Коул и Робер Пирес отбелязаха попаденията в българската врата.

 

Само от продажбата на билети футболното зрелище събра около 1 милион лева, но с допълнителни лични дарения от участниците в мача и заможните зрители в ложата сумата скача с още най-малко половин милион, изчисляват по груби сметки организаторите. Отделно ще се смятат постъпленията от спонсорите.

 

Очаквано на събитието НЕ дойде шефът на БФС Борислав Михайлов, както доверениците му Йордан Лечков, Емил Костадинов и други членове на Изпълкома. Не дойде и директорът на националния отбор Георги Иванов – Гонзо, с когото навремето бяха съотборници в тима на България. Стилиян е част от опозицията на Перуката във футбола, предвождана от самия него и Димитър Бербатов. От БФС все пак се отсрамиха, закупувайки 100 билета, които подариха на деца.

 

Емоциите разчувстваха всички на стадиона още в 5-та минута, когато дойдоха аплодисментите за героя от САЩ – 94 Петър Хубчев, който се лекува от мозъчен тумор в Германия. Подобна жестока болест пребори преди години Стилиян и от тогава чрез фондацията си помага за лечението на онкоболни.

 

Малко преди края на мача дойде най-емоционалния момент, когато Стилиян Петров излезе разплакан от игра под аплодисментите на играчите и публиката. В това време бе изпълнена и прочутата сред футболните фенове песен „You Will Never Walk Alone“, превърнала се в символ на човешката непримиримост.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.