Валери Божинов ще рита за селски футболен отбор

Трансферът се урежда от кмета Григор Григоров

https://goreshto.net/sport/valeri-bozhinov-shte-rita-za-selski-futbolen-otbor/116363 Goreshto.net
Валери Божинов ще рита за селски футболен отбор

Трансферът се урежда от кмета Григор Григоров

В столичната пета футболна дивизия – зона Юг се пече сензационен трансфер. По всяка вероятност 37-годишният Валери Божинов ще облече екипа на ФК „Казичене“ от едноименното софийско село. Отборът играе в групата, известна навремето като „Б“ окръжна, което е най-ниското ниво във футбола ни. Прочутият нападател, играл за „Манчестър Сити“, „Ювентус“ и „Фиорентина“, сега ще гастролира и в аматьорския футбол. 

 

Говори се, че с трансфера се е ангажирал лично кметът на Казичене Григор Григоров. Той е известен левскар, драл гърло за сините предната седмица на стадион „Дойче Банк парк” във Франкфурт срещу „Айнтрахт". Кметът, който ръководи футболния отбор като шеф, треньор и всичко останало, е запретнал ръкави да върне „Казичене“ в четвърта софийска дивизия още този сезон.

 

Казиченци изпаднаха нелепо в „Б" окръжна група през миналия сезон, след като завършиха с равни точки с Кубратово и Войнеговци. Григоров обаче бил убеден, че сега с Божинката няма кой да ги спре. В тима му има още двама бивши професионалисти – игралият за „Левски” и ред други отбори в елита Пламен Крумов и Петър Златинов – Топеца, който мина и през ЦСКА. Крумов се явява един от близките авери на Божинката и рита с него в мачовете срещу известните ортаци на Валери – Тони Найка и Асенчо Таксито.

 

Считаше се, че Валери Божинов вече е приключил с футбола, след като игра в общо 19 отбора в Италия, Англия, Португалия, Сърбия, Китай, Швейцария, Хърватия и България. Последно риташе във втора лига с екипа на „Витоша“ (Бистрица). Сега кара курсове за треньор и се мотае в „Левски“, където пуска майтапи и разведрява атмосферата.

 

Ако трансферът стане Божинката ще се озове при абсолютните аматьори, където според мнозина „се играе истинският футбол” от любов към топката и самата игра, а не за пари. В „Б“ окръжна група заплати и хонорари няма. Премиите са бира и кебапчета след всеки мач на софра, където Валерко също е силен.

 

Отборът на „Казичене“ може да се похвали с една от най-верните публики, която го следва навсякъде с байраци и пиротехника. Казиченци почнаха първенството с разгромна победа 7:0 над Пасарел, а в неделя имат тежко гостуване срещу Панчарево на стадиона в Герман. Конкурент за първото място се очаква да бъде „Национал”, който играе на терена на НСА и има една от най-добрите школи в София. Сериозен отбор е и „Обеля 1945", корав състав от столичния квартал. Техен треньор е известният стратег бате Асен – Люлинския Капело. Амбиции афишира и „Левски - Спартак 1962”, бос се явява синята легенда Емил Велев – Кокала, поставил годината си на раждане в името на клуба.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.