Албански мафиоти издали смъртна присъда на Кирчо Руския след боя на Халкидики

Най-големите губещи от кървавия бой са българските собственици на „Ахинос“

https://goreshto.net/svyat/albanski-mafioti-izdali-smartna-prisada-na-kircho-ruskiya-sled-boya-na-halkidiki-3/141661 Goreshto.net
Албански мафиоти издали смъртна присъда на Кирчо Руския след боя на Халкидики

Най-големите губещи от кървавия бой са българските собственици на „Ахинос“

След кървавото мутренско меле, албанска престъпна групировка,  контролираща от години уличната търговия на дрога на Халкидики чрез сключване на договори за охрана с нощни заведения на трите ръкава на полуострова в Северна Гърция, е издала смъртна присъда на Кирил Киров – Кирчо Руския.

 

Този упорит слух обикаля родния ъндърграунд след безпрецедентния масов бой със стрелба в Гърция, който възмути медиите и местните жители и предизвика затварянето на оборотното заведение от общинските власти в Касандра.

 

Противно на очакванията, само три дни след бруталното меле с тежко ранен с огнестрелна рана в гърдите мутрафон от свитата на Кирчо Руския, всички задържани за ексцесията българи бяха освободени от ареста, а местните власти се отказаха от първоначално обявените намерения да им повдигнат обвинения. Според мълвата, която обхожда родния ъндърграунд, Кирчо Руския и мутрите му са били пуснати на свобода от съда в Гърция заради опасенията на местните власти от избухването на кървава гангстерска война.

„Жестокото меле с български мутри в препълнения плажен бар е насочило прожекторите на властите в Гърция към дейността на албанската престъпна групировка, която държи охраната на „Ахинос“, а и на десетки други оборотни заведения на Халкидики. Именно гардове на албанската охранителна фирма, които са грузинци по народност, са открили огън с пистолет срещу хората на Кирчо Руския, след като българите са извадили хладнокръвно оръжие, метални пръти и електрошокове. В момента криминалистите в Гърция разследват цялата дейност на дружеството за охрана и има огромна вероятност лицензът на охранителната фирма да бъде отнет. Оказва се, че зад паравана на охранителната дейност, албанска групировка е пласирала наркотици и е препирала престъпните си капитали чрез договори за наем на професионални гардове.

 

Смята се, че българските собственици на плажния бар в Ханиоти – Ивайло Константинов – Белгиеца и Веселин Денков – Брадата, са били „посъветвани“ от известната албанска мафия да сключат договор за охрана на заведението с посочена от тях фирма, за да си нямат проблеми и заведението им да функционира на пълни обороти.

 

В Северна Гърция охранителната дейност се контролира от албански престъпен наркосиндикат, а след масовото меле с Кирчо Руския полицейските власти на Халкидики най-после са предприели разследване срещу албански босове на няколко дружества за охрана, които силово принуждават собственици на заведения да сключват договори с тях. Заради това Кирчо Руския е с издадена смъртна присъда от албанците“, издава човек от софийския ъндърграунд.

 

Според думите му, след като били пуснати от ареста в Гърция, Кирчо Руския и хората му били съпроводени с полиция до границата заради опасения, че българите могат да се натъкнат на засада, устроена като отмъщение от албанските гангстери, действащи в южната ни съседка.

 

Според показанията, дадени пред прокуратурата в Гърция от Кирил Киров, мелето е възникнало от охранителите на плажния бар „Ахинос, след като преди това Руския и негов приятел нахлули в кухнята на заведението, изнервени, че чакат повече от час за поръчана още предния ден 3-килограмова риба.

Компанията на Киров получила уверение ден преди мелето, че поръчаната риба ще им бъде сервирана в 21 часа вечерта, но след като вечерята им се забавила повече от час, те поискали обяснение от готвача, който изнервен ги нападнал с нож. Докато Руския и мутрите му се разправяли със съсобственика Иво Белгиеца, в ресторанта нахлули четирима въоръжени грузински охранители и ситуацията излязла извън контрол.

 

„Гардовете на заведението, а не ние стреляхме!“, твърдят в показанията си Кирчо Руския и хората му. След кървавото меле на Халкидики Кирил Киров е получил устно предупреждение от полицията в Гърция да не припарва в следващите 2-3 години до южната ни съседка, докато поутихне напрежението.

 

Криминалистите в Северна Гърция вече разследват под лупа всички гардове и шефове на охранителната фирма от Албания, която е отговаряла за сигурността на плажния бар „Ахинос“.

 

Най-големите губещи от кървавия бой са българските собственици на „Ахинос“ Ивайло Константинов – Белгиеца и Веселин Денков – Весо Брадата. Те инвестирали общо почти 4 млн. евро за покупката и интериора на заведението в Ханиоти, което вече е с отнет лиценз и е запечатано.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.