Бившият президент на САЩ Тръмп със застрашително предположение след бунта на Пригожин

Той призова хората да внимават какво си пожелават

https://goreshto.net/svyat/bivshiyat-prezident-na-sasht-tramp-sas-zastrashitelno-predpolozhenie-sled-bunta-na-prigozhin/112371 Goreshto.net
Бившият президент на САЩ Тръмп със застрашително предположение след бунта на Пригожин

Той призова хората да внимават какво си пожелават

Бившият президент на САЩ, Доналд Тръмп, коментира конфликта в Русия и наемническата група "Вагнер" в социалната мрежа "TruthSocial", която създаде самият той.

Тръмп описа въоръжения бунт в Русия като "голяма бъркотия", след като лидерът на "Вагнер", Евгений Пригожин, насочи паравоенните си сили към Москва. Президентът предупреди хората да внимават с това, което си пожелават, тъй като следващата ситуация може да бъде още по-лоша.

В отделна публикация Тръмп обвини действащия президент Джо Байдън и неговия син Хънтър Байдън, че са получили големи суми пари както от Русия, така и от Китай. Тези коментари се основават на предполагаемите бизнес отношения на Хънтър Байдън с украински и китайски компании, които в момента са обект на разследване поради обвинения относно схема за подкупи по време на неговият мандат като вицепрезидент на Съединените щати.

Тръмп също така заяви, че Джо Байдън ще изпълни всичко, което Китай иска от него по отношение на ситуацията в Русия, и подчерта, че Русия и Китай са естествени врагове, "докато Байдън не дойде на власт".

Тези коментари на Тръмп идват след изявлението на настоящия американски президент, който нарече китайския президент Си Дзинпин диктатор. Това предизвика официален протест от страна на Китай, но Байдън отхвърли опасенията, че отношенията между Вашингтон и Пекин ще се обтегнат и заяви, че очаква да се срещне със Си в близко бъдеще.

Тръмп, който се кандидатира за президент на изборите в САЩ през 2024 година, продължава да изразява възхищение към президента на Русия, Владимир Путин, наричайки го "гениален" и "разумен". Той твърди, че инвазията на Русия в Украйна не би се случила, ако беше останал на поста на президент.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.